Tom Cruise și-a prezentat „Top Gun: Maverick” în echilibru pe un avion în zbor

De: Ana Obretin / 29.04.2022, 09:18
Tom Cruise și-a prezentat

Cocoțat în echilibru pe un biplan în zbor, Tom Cruise a dezvăluit în avanpremiera mondială „Top Gun: Maverick”, continuarea filmului de succes lansat în 1986.

Noul film reia povestea lui Maverick, pilotul de elită jucat de Tom Cruise, la treizeci de ani după producția originală. Lansarea sa a fost programată inițial pentru 2020, dar a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei. 

CITEȘTE ȘI: 10 vedete care au renunțat la telefon mobil, de la Tom Cruise la Elton John

Tom Cruise, de nerecunoscut. Imaginile cu care și-a uimit fanii

Tom Cruise, în vârstă de 59 de ani, și-a prezentat filmul printr-un mesaj video participanților la CinemaCon din Las Vegas, întâlnirea anuală dedicată proprietarilor de cinematografe. Renumit pentru capacitatea sa de a efectua un număr mare de cascadorii, Cruise li s-a adresat participanților la eveniment cocoțat pe un avion în zbor, deasupra Africii de Sud. „Buna, tuturor. Mi-ar fi plăcut să fiu acolo cu voi. Scuze pentru zgomot”, a urlat actorul încercând să acopere vuietul motorului aparatului de zbor și șuieratului vântului. „După cum puteți vedea, filmăm pentru cel mai recent episod din ‘Mission: Impossible’”, a spus acesta râzând.

„Tom face totul la viteză maximă, tot timpul… și nu-l poți opri”, a glumit Jerry Bruckheimer, care a fost și producătorul primului „Top Gun”, prezent în sala din Las Vegas.

Intriga și detaliile filmului sunt ținute secrete până când „Top Gun: Maverick” va avea premiera oficială la Festivalul de la Cannes, luna viitoare, dar pelicula a fost întâmpinată cu aplauze pe rețelele de socializare online din partea jurnaliştilor prezenți la proiecția organizată de Paramount Studios. Noua parte rămâne fidelă rețetei care i-a adus succesul primului „Top Gun”, cu scene intense de acțiune filmate la bordul unor avioane de luptă reale ale armatei SUA, precum și un număr mare de referințe la „original”.

Vezi trailerul filmului mai jos:

Filmul original „Top Gun” a fost inspirat de programul de pregătire al piloților de elită cunoscut sub numele de Topgun

Tony Scott, cel care a regizat primul film, a murit în 2012, dar succesorul său, Joseph Kosinski, „a găsit o modalitate de a stârni interesul lui Tom”, după ce a văzut videoclipuri pe YouTube filmate de piloții americani în aer, folosind camere GoPro la antrenamente. „I-am arătat asta lui Tom și el a spus ‘Este disponibil gratuit pe internet… Dacă nu poți face mai bine, atunci nu merită să faci filmul’. Și așa a fost de acord!”, a spus Joseph Kosinski. Cu ajutorul inginerilor din aviație, realizatorii filmului au reușit într-adevăr să plaseze nu mai puțin de șase camere în cabina avioanelor folosite la filmări.

Programul era derulat la o bază militară acum închisă din San Diego, California. „Top Gun” a avut un asemenea succes, încât ofițerii de recrutare au fost copleșiți de cererile tinerilor care doreau să calce pe urmele lui Maverick și ale tovarășilor săi. La acea vreme, însă, echipa de filmare „nu a primit prea mult sprijin din partea aviației militare”, a subliniat Joseph Kosinski. „Pentru acest film, însă, când am luat contact cu Marina militară, ni s-au deschis ușile: ‘Intră, spune-ne de ce ai nevoie!’”. 

„Top Gun: Maverick” îl are în distribuție și pe Val Kilmer, care a jucat rolul rivalului „Iceman” în filmul original. A avut o apariție specială deosebit de emoționantă, deoarece între timp actorul și-a pierdut vocea în urma tratamentului pentru cancerul la gât. „E încă un actor incredibil, un individ incredibil”, a spus producătorul Jerry Bruckheimer, în timp ce Tom Cruise a spus: „Nu fac acest film dacă Val nu este în el”.

CITEȘTE ȘI: Mașina lui Tom Cruise din „Risky Business”, vândută pentru 2 milioane de dolari (VIDEO)

Tom Cruise a prezentat la CinemaCon din Las Vegas o cascadorie din „Mission: Impossible 7”, pe care o consideră cea mai periculoasă din cariera sa

Foto: Profimedia Images