Mașina lui Tom Cruise din „Risky Business”, vândută pentru 2 milioane de dolari (VIDEO)

De: Ana Obretin / 23.09.2021, 14:07
Mașina lui Tom Cruise din

Un automobil Porsche 928 din 1979, folosit la realizarea filmului cu Tom Cruise în rolul principal „Risky Business”, a fost vândut la o licitație pentru suma de 1,98 de milioane de dolari.

Suma pentru care a fost vândută mașina, la licitația organizată de casa Barrett-Jackson din Houston, reprezintă un record pentru acest model.

Coupé-ul auriu cu motor V8 a fost unul dintre cele patru automobile care au apărut în film și a servit ca mașină personajului principal, în imaginile exterioare cu Tom Cruise la volan.

A fost nevoie de un mic efort pentru ca această mașină să ajungă în film. Cruise, pe atunci în vârstă de 20 de ani, nu știa cum să conducă un automobil cu transmisie manuală și a fost învățat chiar în aceasta, de producătorul Jon Avnet, potrivit documentarului „The Quest for RB 928”. Filmul prezintă povestea mașinii devenită un artefact de la Hollywood.

Mașina a fost revopsită pentru producție și de mai multe ori după aceea, dar a fost readusă la culoarea cu care a apărut pe marele ecran și și-a păstrat interiorul original. Semnăturile actorilor din „Risky Business” Bronson Pinchot, Joe Pantoliano, Curtis Armstrong și Francine Locke pot fi găsite în interior, dar nu și cea a lui Tom Cruise.

Automobilul Porsche a mai fost vândut, în 2012, dar doar pentru 49.000 de dolari și probabil ar valora mai puțin de 80.000 de dolari dacă nu ar fi fost folosit în film.

CITEȘTE ȘI: Fanii lui Tom Cruise au motive de supărare: „Top Gun: Maverick” și „Mission: Impossible 7”, amânate din nou

Tom Cruise a marcat „Ziua Top Gun” cu o imagine inedită; de ce Kelly McGillis nu joacă în noul film

Foto: Profimedia Images