Cea mai controversată grădină zoologică din lume

Apropo.ro / 25.06.2012, 17:00
Cum de fiecare dată ai tendința de a te apropia mai mult de cuștile animalelor de la ZOO, cum ar fi să ți se permită accesul în interior? Ți-ai păstra entuziasmul?

Vizitatorilor Grădinii Zoologice Lujan din Buenos Aires li se permite mai mult decât apropierea de cuștile animalelor sălbatice din incintă. Ei pot intra dincolo de ușile închise, pentru a le mângâia sau pentru a le călări, după caz.

zoo Lujan

Câți dintre voi ar avea curajul să stea lângă un leu sau un tigru de la grădina zoologică, să îl mângâie precum motanul curios de acasă? Cu siguranță că prea puțini ar avea acest curaj nebun.

Grădina zoologică Lujan din Buenos Aires își primește vizitatorii cu… ușile deschise. Doritorii pot intra în cuștile urșilor grizzly, a leilor, leoparzilor, elefanților sau altor animale.

Deși te-ai aștepta la fiecare pas să se întâmple ceva rău, află că nu s-a întâmplat niciun accident din anul 1994, când s-a deschis această incredibilă grădină zoologică.

zoo Lujan

Mulți au acuzat conducerea Lujan că sedează animalele pentru a facilita accesul vizitatorilor în cuști, dar nu este nimic adevărat. Ei susțin că dacă ar face acest lucru animalele s-ar îmbolnăvi și ar muri.

Secretul acestei prietenii incredibile ne este spus chiar de către directorul grădinii de animale Jorge Semino: „interacțiunea permanentă cu oamenii”.

Animalele sunt bine hrănite și îngrijite, dar nu în ultimul rând bine dresate. Totul are loc la comanda vocală. Animalele chiar își pot pierde agresivitatea, în mod ireversibil, după ani de dresaj profesionist.

Multe organizații care apără drepturile animalelor condamnă gestul reprezentanților de la Zoo din Argentina, iar aceștia din urmă asigură că nu fac niciun rău animalelor și nici nu încurajează oamenii să se apropie astfel de alte animale sălbatice, care se află în libertate.

zoo Lujan

„Știm că aici nu este locul ideal pentru un animal sălbatic, dar multe grădini zoologice, ca și noi, oferă protecție animalelor abandonate sau născute în captivitate. Un animal născut în captivitate și care a petrecut mulți ani în compania oamenilor nu mai poate fi eliberat în sălbăticie. Nu știu cum să supraviețuiască singure”, mai spune directorul Jorge Semino.