Cea mai scumpa traducere din istoria Bucurestiului

Apropo.ro / 05.07.2008, 12:27
Cea mai scumpa traducere din istoria Bucurestiului
„Strategia antizgomot" a Primariei Capitalei este copiata, in unele locuri „la cuvant", dupa strategia similara a Londrei, din 2004.

„Strategia antizgomot”, pentru care Bucurestiul a platit aproximativ 1,5 milioane de euro, cuprinde mai multe harti care analizeaza zgomotul din oras si masurile pentru ca, in urmatorii 5 ani, poluarea fonica din Capitala sa scada.

Postarea studiului pe pagina electronica a Primariei a scos, insa, la iveala ca documentul pe care firma Enviro Consult, angajata de municipalitate in 2005, e copiat, in unele locuri „la cuvant”, dupa strategia similara a Londrei, din 2004.

Reprezentantii firmei care a realizat proiectul sustin ca este normal ca ambele strategii sa fie asemanatoare. “Expertii nostri au colaborat cu cei danezi si englezi. Danezii ne-au pus la dispozitie aparatura necesara realizarii hartilor de zgomot, iar englezii, materiale pentru a ne documenta cu privire la realizarea strategiei”, a declarat Bogdan Lazarovici, unul dintre actionarii firmei Enviro Consult.

Intrebat cum explica asemanarea dintre cele doua texte, acesta e replicat: “Se iau aceleasi masuri, nu putem inventa noi, peste noapte, altele”, a replicat Bogdan Lazarovici, adaugand ca suma pe care a incasat-o de la Primaria Capitalei, 1,5 milioane de euro, pentru realizarea strategiei si a hartilor de zgomot, este “una corecta, avand in vedere munca depusa”.

Viceprimarul Razvan Murgeanu a declarat ca va verifica acest lucru. “Daca este asa, nu o sa-si primeasca banii”, a spus Razvan Murgeanu.

Crezi ca este vorba de o noua inginerie financiara a "baietilor destepti", sau reprezentantii Enviro Consult au dreptate?

 

Citeste si:

Masuri pentru reducerea zgomotului in Capitala

Masuri pentru reducerea zgomotului in Capitala

Un proiect al municipalitatii, care cuprinde strategiile de diminuare a poluarii acustice, va fi dezbatut intr-o sedinta publica.
Spatiu verde protejat cu... beton

Spatiu verde protejat cu… beton

In campania electorala si la preluarea celui de-al treilea mandat, primarul Neculai Ontanu a spus ca protejeaza spatiile verzi, insa a omis sa descrie cum face asta: acop…
Demolare cu muzica si dans

Demolare cu muzica si dans

Asa cum spuneam ieri, Directia Apelor Dobrogea Litoral a hotarat demolarea unui bar de pe plaja Mamaia, deoarece nu avea autorizatie de construire.
Videanu a fost uitat repede de fostii angajati

Videanu a fost uitat repede de fostii angajati

Instalarea lui Sorin Oprescu in fotoliul de edil-sef al Capitalei are un efect neasteptat: oportunisti, functionarii primariei se leapada de afacerile cu bani publici fav…

Jocul zilei

Clipul zilei

Electric Man Emisarii culturii romanesti
Lupta pentru a deveni cel mai puternic Stickmen din univers Cuvinte cheie: Petrica Americanu’ – No Comment!
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza