Cei mai mediatizati „interlopi” din Romania!

Apropo.ro / 29.08.2008, 14:23
Dupa evenimentele de la Craiova, Apropo.ro a realizat un top cu cei mai mediatizati "interlopi" din Romania.

Mihai Parvu, zis Caiac, si Catalin Mavriche au devenit, peste noapte, cele mai mediatizate personaje din Romania, in general, si din Craiova (judetul Dolj), in special.

Presa i-a botezat "interlopi" si le-a atribuit diverse infractiuni, de-alungul timpului. Nu suntem in masura sa fim sau nu de acord cu acest lucru si nici nu ne-am propus acest lucru.

Totusi, trebuie sa recunoastem ca, dupa Revolutia din ’89, au existat mai multe momente cand acestia au aparut in mass-media de multe ori si cu diferite ocazii.

Tu ce “interlopi” (dupa cum ii numeste presa) mai stii si care consideri ca sunt cei mai mediatizati? Comenteaza aici!

Apropo.ro prezinta un top cu cei mai mediatizati "interlopi" din Romania:

LOCUL 6: Initial, Faine Spoitoru (pe numele sau adevarat Ion Titisor) a devenit o adevarata vedeta, atunci cand l-a taiat cu o sabie ninja pe politistul Nelu Florea, fiind supranumit „imparatul” lumii interlope bucurestene. In iunie 2006, a anuntat intr-o emisiune tv ca nu mai are legaturi cu „lumea interlopa”.

Ion Titisor, zis Fane Spoitoru

LOCUL 5: Nicu Gheara, considerat unul dintre liderii lumii interlope bucurestene, a reusit in data de 21 decembrie 2004 sa umileasca Politia Romana. El a identificat o masina care il urmarea, a blocat-o in trafic si a chemat in ajutor televiziunea si politia. Autoturismul suspect apartinea unei structuri informative.

Nicu Gheara

LOCUL 4: Fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti drept Sile si Nutu Camataru, mama acestora, precum si alte rude din clanul acestora au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea pentru sechestrarea de persoane, inselaciune si proxenetism. Conform actului de acuzare, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, Sile Camataru, camatarul Silviu Dudita, Florin Grigore, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Elena Cerga – toti facand parte dintr-un grup organizat – l-au jefuit pe Shaul Peleg de mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei si o geanta din piele cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase). Sile Camataru si acolitii sai au sustinut ca sunt lucratori de politie si au uzat de forta pentru a-l determina pe Peleg sa-i insoteasca. Nutu si Sile Camataru se afla si acum in inchisoare, oferind interviuri in exlusivitate si avand aparitii regulate in mass-media.

Vasile si Ion Balint sau Sile si Nutu Camataru

LOCUL 3: Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, un alt cap al lumii interlope bucurestene, acuzat ca a obtinut prin inselaciune si santaj, de la o societate, un teren de 3,6 hectare pe insula Lacului Fundeni, este cercetat in libertate, sub interdictia de parasi tara. Gigi Boeru a fost cercetat si judecat in mai multe randuri, in unele cazuri alaturi de alte personaje – cum ar fi Fane Spoitoru sau fratii Florin si Sotirachi Gostin.

Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru

LOCUL 2: Politistii bucuresteni au ridicat, in 18 iunie, 16 membri ai gruparii conduse de Vasile Fierbantu, zis "Sile Pietroi", cautati pentru infractiuni cu violenta, in urma a 25 de descinderi facute in Capitala si judetul Ilfov. In 28 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare, pentru 29 de zile, pe numele lui Vasile Fierbantu, zis "Sile Pietroi", Teodor Achim, Gica Parvulescu, zis "Gica Boxeru", si Dan Florin Auraru. Ulterior, Sile Pietroi a fost eliberat, dar s-a produs un mare “tam-tam” jurnalisstic, atunci, in jurul lui.

Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi

LOCUL 1: Cele mai recente evenimente din Craiova, moartea si apoi inmormantarea lui Caiac, au fost prezente, in prime-time, la posturile de televiziune. Apropiatii lui Mihai Parvu le-au atras, totusi, atentia jurnalistilor prezenti sa nu filmeze in interiorul masinii in care era asezat sicriul cu corpul neinsufletit al prietenului acestora.

 

 

Imagine: Mediafax Foto

Inmormantare ca-n filme, la Craiova

Aproape 2.000 de persoane din diverse judete ale tarii au participat, ieri, la inmormantarea lui Mihai Parvu, zis Caiac, fost campion balcanic la box si lider al interlopilor craioveni.

Printre participanti se numara si Liderii Federatiei Romane de Box, in frunte cu Rudel Obreja.

Florin Salam a cantat toata noaptea de priveghi melodii de jale, iar astazi inmormantarea s-a facut pe melodiile lui Adrian Minune. Celebrul Nutu Camataru a trimis si el, din puscarie, o coroana de flori in memoria prietenului sau.

 

 

Inmormantarea de ieri i-a adunat la un loc si pe membrii celor doua grupari rivale din Craiova: Fratia, condusa pana acum de Mihai Parvu, zis Caiac, si Mandria, condusa de Erico Constantinescu, care au uitat de rivalitati pentru cateva ore.

Acesta a fost impuscat mortal, luni noaptea, de catre prietenul sau Catalin Mavrichie, dupa ce ar fi castigat 50.000 de euro la poker cu un pachet de carti masluite.

 

Â