Cele mai frumoase 15 străduțe din lume (Galerie Foto)

Apropo.ro / 05.07.2013, 14:40
Străduțele sunt de obicei mai micuțe, ascunse, dar fiecare are o frumusețe aparte ce mângâie privirea trecătorului. cele pe care vi le prezentăm azi sunt de-a dreptul minunate...

Aceste minunate locuri sunt ferite de forfota zilnică, de convoaiele de mașini și gălăgia inevitabilă. Sunt locuri tocmai bune de promenadă, de bucurie pentru ochi și aparatul de fotografiat, poate și pentru pus dorințe arzătoare…. Doar o privire asupra lor și parcă îți vine să pornești într-o călătorie pentru a le vedea cu ochiul liber…la pas…și cu aparatul de fotografiat.

1. Straduță în Antibes, Franța

franta

Centrul vechi al orașului

2. Straduță în Jerez, Spania

Jerez, Spania

Jerez o duce foarte bine în ce privește industria vinului. Orașul face parte din provincia Candiz, Andaluzia. În imagini este o bucățică din centrul vechi al orașului.

Jerez, Spania

3. Straduță în Eguisheim, Franța

Eguisheim, Franța

Eguisheim este un sat din nord-estul Franței, Alsacia, și este inclus în Asociația Celor Mai Frumoase Sate din Franța.

Eguisheim, Franța

4. Straduță în Alberobello, Italia

Alberobello, Italia

Alberobello – oraș în Provincia Bari, Regiunea Puglia, renumit pentru casele Trulli, cu arhitectură unică, în forma de con, zugrăvite în ce datează din secolul 14.

5. Straduță în Cunda Island, Turcia

Cunda Island, Turcia

Fiecare casă din Cunda, o insulă din Marea Egee, are fațada decorată cu un motiv artistic.

6. Straduța în Veneția, Italia

Veneția, Italia

Veneția este una dintre cele mai importante destinații de vacanță ale turiștilor. Orașul găzduiește zilnic circa 50.000 de vizitatori, și nu degeaba este numit unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Strada din imagine este una dintre multele străzi cu canal din Veneția care sunt străbătute, la pas, de turiști și localnici.

7. Străduță în Giverny, Franța

Giverny, Franța

Giverny se află în Eure, nordul Franței, și este celebru pentru că aici a locuit din 1883 și până la moartea sa, în 1926, pictorul Claude Monet.

8. Străduța Lombard San Francisco, USA

Lombard San Francisco, USA

Strada Lombard se află pe Dealul Rusiei din San Francisco, USA. Lombard are o pantă de înclinare de 27 de grade și este lungă de 400 de metri. Viteza maximă admisă aici este de 8 km/h.

Lombard San Francisco, USA

9. Străduța Cireșilor Înfloriți din Bonn, Germania

Cireșilor Înfloriți din Bonn, Germania

Cireșilor Înfloriți ssau Heerstrabe se află în Bonn, Germania. Primăvara sunt recomandate plimbările pentru că înfloresc toți pomii.

Cireșilor Înfloriți din Bonn, Germania

10. Străduță în Orvieto, Italia

Orvieto, Italia

Orvieto este un oraș din provincia Terni, Umbria, la 100 km nord de Roma, situat pe un deal de tuf vulcanic ce are ziduri de apărare construite din aceeași rocă vulcanică – Tufa. Aici găsești o atmosferă antică, medievală și dramatică, dar în același timp fermecătoare.

11. Străduța Acorn, Boston, USA

Acorn, Boston, USA

Străduța Arcon este situată în Bacon Hill, suburbie istorică a Bostonului. Arcon este considerată una dintre cele mai fotografiate străduțe din SUA.

Acorn, Boston, USA

12. Străduță în Fiskargrand, Visby, Suedia

Fiskargrand, Visby, Suedia

Fiskargrand înseamnă strada Peștilor, și este un nume dat de locuitorii din zonă în jurul anului 1600. Începând cu anul 1940 au început să planteze trandafiri, iar din decembrie 2004 cetățenii au propus schimbarea denumirii străzii în Aleea Trandafirilor. Din nefericire, municipalitatea nu a acceptat propunerea.

Fiskargrand, Visby, Suedia

13. Străduță în Frigiliana, Spania

Frigiliana, Spania

Frigiliana mai poartă denumirea și de Strada Albă. Clădirile sunt vopsite în alb, iar fiecare căsută este împodobită cu flori.

14. Străduța în Cartagena, Columbia

Cartagena, Columbia

Localizată în partea veche a orașului Cartagena, străduța este impresionantă prin arhitectura ei colonială spaniolă, unde există clădiri civile și militare. Forturile ce străjuiesc Orașul Vechi au aproximativ 500 de ani vechime și reprezintă un punct de atracție interesant. Aici veți găsi cartiere precum San Diego, Getsemani, Cemtrul și La Matuna. Cea mai veche parte din Cartagena este Piața Trinidad, în Getsemani.

15. Rue Des Thermopyles, Paris, Franța

Rue Des Thermopyles, Paris, Franța

Rue Des Thermopyles este situată în arondismentul 14 din Paris. Este una dintre puținele străduțe ce mai sunt pavate cu dale ce poartă amprenta timpului, aici sunt căsuțe cochete, iar la fiecare fereastră găsești flori, în special Glicine, care dau o notă aparte locului.

Rue Des Thermopyles, Paris, Franța