Cele mai frumoase momente din cariera Simonei Halep

De: ApropoTV.ro / 12.08.2021, 13:57
Cele mai frumoase momente din cariera Simonei Halep

Simona Halep are o carieră extraordinară, plină de momente speciale prin care i-a făcut fericiți pe fanii săi.

Iată care sunt cele mai frumoase momente din cariera Simonei Halep:

1) Titlul de la Roland Garros 2018 – Triumful de la Roland Garros 2018 venise într-un moment greu pentru Simona. Pierduse deja două finale la Paris, iar cu câteva luni înainte era învinsă de Caroline Wozniacki în ultimul act de la Australian Open. Așadar, presiunea era mare pe umerii ei, mai ales că multe voci se întrebau dacă va reuși să câștige un Grand Slam. Simona a început greoi, a învins-o pe Alison Riske în trei seturi în primul tur, dar apoi le-a bătut la pas pe Townsend, Petkovic și Mertens. În sferturile de finală a trecut cu greu de Angelique Kerber, iar în semifinale nu a avut emoții cu Garbine Muguruza. Finala cu Sloane Stephens a început însă dificil, după ce americanca a luat primul set și a fost în avantaj în al doilea. Simona a dat dovadă de maturitate, a luptat până la capăt și a reușit să câștige primul Grand Slam al carierei.

2) Titlul de la Wimbledon 2019 – A fost un succes ce a venit pe neașteptate inclusiv pentru Simona. Sportiva noastră a mărturisit că nu se gândea niciodată că va câștiga un Grand Slam pe iarbă, mai ales că nu e foarte obișnuită cu această suprafață. Dar Simona a avut un parcurs extraordinar la Wimbledon 2019, unde a câștigat trofeul după ce a pierdut un singur set pe tot parcursul turneului, contra Mihaelei Buzărnescu. Iar în finală a făcut o demonstrație de forță contra Serenei Williams, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2. A fost al doilea trofeu de Grand Slam câștigat de Simona, care va avea ocazia să-l treacă în palmares pe al treilea la US Open 2021. Simona este a cincea favorită la pariuri online, cu cota 11.00. Naomi Osaka (cota 5.00), Ashleigh Barty (cota 8.00), Bianca Andreescu (cota 10.00) și Serena Williams (cota 10.00) sunt văzute cu șanse mai bune decât Simona.

3) Octombrie 2017, momentul în care Simona a ajuns în premieră pe primul loc WTA – Unul dintre obiectivele Simonei din întreaga carieră a fost să ajungă pe primul loc în clasamentul WTA. A avut numeroase șanse pe care le-a ratat la limită, dar în cele din urmă această performanță remarcabilă a izbutit-o pe 7 octombrie 2017. După ce a învins-o pe Jelena Ostapenko în semifinalele de la Beijing, Simona a urcat pe prima poziție a clasamentului mondial. Ea a stat pe primul loc timp de 64 de săptămâni, fiind pe locul 11 în istorie la acest capitol. Recent, Simona a ieșit din top 10 WTA pentru prima dată în ultimii 7 ani și jumătate.

4) Prima finală de Grand Slam din carieră – La Roland Garros 2014, Simona Halep a reușit să dispute prima finală de Grand Slam la senioare. Intrase de câteva luni în top 10 și era o jucătoare în plină ascensiune. A trecut fără emoții de adversare până în finală, unde a întâlnit-o pe rusoaica Maria Sharapova. A pierdut cu greu, în trei seturi, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, la capătul unui meci în care experiența rusoaicei și-a spus cuvântul. Dar pentru Simona a fost abia începutul unei cariere extraordinare.

5) Titlul de junioare de la Roland Garros – În 2008, Simona a reușit să se impună în proba junioarelor de la Roland Garros. Ea a fost favorita numărul 9 a turneului, dar în finală a învins-o altă româncă, Elena Bogdan, cu 6-4, 6-7, 6-2. Zece ani mai târziu, Simona s-a întors de la Roland Garros și cu titlul în proba senioarelor