Celebritate de pe TikTok, salvată de sfatul primit de la fanii care i-au văzut selfie-urile

De: Alex Manole / 18.07.2022, 10:42
Celebritate de pe TikTok, salvată de sfatul primit de la fanii care i-au văzut selfie-urile

O tânără din Australia, populară pe TikTok, a povestit cum a descoperit o problemă de sănătate mare pe care o avea datorită selfie-urilor pe care l-a publicat pe rețelele de socializare.

Xanthia Efthymiou a devenit cunoscută pe internet după ce și-a documentat, online, călătoria spre o greutate cu 44 de kilograme mai mică. Ea a început să slăbească pe când avea 17 ani și suferea de obezitate.

Deși pierdea din greutate, partea de jos a corpului tinerei, acum în vârstă de 22 de ani, a rămas multă vreme neschimbată. „Era frustrant. Era o provocare mentală să mănânci sănătos, să faci exerciții și tot ce este ‘bine’ doar fără să vezi progrese”, a declarat Efthymiou.

Fanii de pe rețelele de socializare au observat acest lucru și au început să-i trimită mesaje în care o avertizau că ar putea suferi de afecțiunea numită hipertrofia membrelor (lipidemul). După mai multe teste, medicii au confirmat că este vorba despre această boală gravă.

În ciuda eforturilor, utilizatoarea de TikTok nu reușea să slăbească în partea de jos a corpului.

Potrivit Romedic, lipedemul este o afecțiune care presupune creșterea în dimensiuni, simetrică și bilaterală, a membrelor inferioare din cauza depunerii de țesut adipos în exces la nivel subcutanat, însoțită adesea de echimoze (vânătăi) și episoade dureroase.

După diagnostic, Efthymiou s-a operat pentru a elimina o parte din grăsimea din zonele afectate. Înainte de intervenția chirurgicală, care a costat echivalentul a 33.000 de dolari, tânăra a ținut o dietă antiinflamatorie, a purtat îmbrăcăminte de compresie, și-a făcut masaje și a mers mult pe jos.

După o perioadă grea după operație, în care a avut dureri și s-a simțit foarte slăbită, Xanthia și-a revenit, iar acum se simte foarte bine. Ea vrea să ia o pauză înainte de alte operații.

@itsxanthiaa Ahhh so stoked so far, thank you all for being so kind to me i truly appreciate it and all the kind wishes ❤️ #lipoedema #liposuction ♬ Darling – Trees and Lucy

Efthymiou se folosește acum de popularitatea ei de pe TikTok și alte rețele de socializare pentru a-i informa pe oameni în legătură cu această afecțiune medicală gravă, dar destul de puțin cunoscută.

Citește și: Moment viral, în direct: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci