Ceremonia de învestire a lui Joe Biden a avut audiențe mai mari decât cea a lui Donald Trump

De: Ana Obretin / 22.01.2021, 11:33
Ceremonia de învestire a lui Joe Biden a avut audiențe mai mari decât cea a lui Donald Trump

Aproape 40 de milioane de spectatori au urmărit ceremonia de învestire a lui Joe Biden, aceasta fiind cea mai mare audiență înregistrată de un astfel de eveniment de la cea a lui Barack Obama din 2009.

Miercuri, în timpul ceremoniei, televiziunile ABC, CBS, NBC, CNN, Fox News și MSNBC au atras 39,87 de milioane de telespectatori, cu aproximativ 1,52 de milioane mai mulți decât cei care au asistat la învestirea lui Donald Trump în 2017.

Prima ceremonie de învestire a lui Obama a fost vizionată de peste 51 de milioane de telespectatori, pe 20 ianuarie 2009. Cea de-a doua ceremonie a lui Obama a atras un public considerabil mai mic, un lucru obișnuit pentru un președinte cu două mandate, potrivit Variety.

Pentru toate evenimentele prilejuite de învestirea lui Joe Biden, inclusiv un concert la care au participat vedete precum Katy Perry, Foo Fighters, Demi Lovato, John Legend, Bon Jovi, televiziunile americane au atras, în medie, 29,45 de milioane de telespectatori, în creștere, de asemenea, din 2017 (27,08 milioane de persoane), dar în scădere comparativ cu 2009 (34,51 milioane). 

Democratul Joseph Biden, în vârstă de 78 de ani, a devenit, miercuri, cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, el succedându-i lui Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Un concert cu staruri, de la Foo Fighters la Demi Lovato, a marcat debutul mandatului lui Joe Biden

FOTO: Profimedia Images