Certificatul de naștere al fiului lui Meghan Markle și prințului Harry stârnește controverse

De: Ana Obretin / 02.02.2021, 14:49

Numele lui Meghan Markle a fost modificat în certificatul de naștere al fiului său, Archie, o schimbare care ar fi fost dictată de palatul Buckingham, susține fosta actriță americană, care este însă contrazisă de reprezentanții familiei regale.

La scurt timp după căsătoria, în 2018, cu prințul Harry, Rachel Meghan Markle și-a schimbat oficial numele în Meghan, alteța sa regală ducesa de Sussex. Acest nume a fost înscris pe toate documentele sale oficiale, potrivit regulilor familiei regale britanice. 

Dar, după nașterea lui Archie, pe 6 mai 2019, numele mamei sale a fost înregistrat pe certificatul copilului ca “Rachel Meghan, alteța sa regală, ducesa de Sussex”. În iunie anul trecut, numele mamei a fost modificat în „alteța sa regală ducesa de Sussex”, însă acest aspect a ajuns abia de câteva zile în presă. 

Duminică, reprezentanții ducilor de Sussex au publicat o declarație potrivit căreia modificarea a fost dictată de palatul Buckingham – reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a -, nefiind o solicitare din partea părinților micuțului. Declarația a fost emisă după ce s-a scris în presa britanică despre faptul că aceasta ar fi fost o încercare a ducilor de „a umili calculat” familia regală. 

Surse apropiate familiei regale au declarat ulterior pentru Page Six că nimeni nu a dictat această modificare, care, de fapt, ar fi fost făcută de personalul din fosta lor reședință oficială, palatul Kensington. „Certificatul de naștere a fost schimbat de fostul birou al ducelui și ducesei, pentru a asigura o coerență a numelui și titlului ducesei de Sussex în alte documente private”, potrivit surselor.

Prințul Harry și ducesa Meghan au renunțat anul trecut la rolul de membri seniori ai familiei regale și între timp s-au mutat pe o proprietate din Montecito, California.

CITEȘTE ȘI: Meghan și prințul Harry: Dragostea mereu învinge

Foto: Profimedia Images