CGTN, deținut de Televiziunea de stat chineză, nu mai poate emite în Marea Britanie

De: Ana Obretin / 04.02.2021, 17:35
CGTN, deținut de Televiziunea de stat chineză, nu mai poate emite în Marea Britanie

CGTN (China Global Television Network), postul de știri în limba engleză deținut de Televiziunea de stat chineză, nu mai poate emite în Marea Britanie. Ofcom, organismul de reglementare a audiovizualului din regat, a decis să revoce licența postului. În urma unei anchete, s-a ajuns la concluzia că Star China Media Limited, compania care deține licența, nu deține, de fapt, responsabilitatea editorială, fiind mai degrabă distribuitor.

Ofcom a respins, de asemenea, o propunere a CGTN de a transfera licența către o nouă entitate, după ce a constatat că aceasta va fi în cele din urmă controlată de Partidul Comunist Chinez și, prin urmare, va fi descalificată, conform legislației britanice.

„Am oferit CGTN numeroase oportunități de a intra în legalitate, dar nu a făcut acest lucru. Considerăm acum oportun să retragem licența, pentru ca CGTN să nu mai poată fi difuzat în Marea Britanie”, a spus un purtător de cuvânt al Ofcom.

Decizia are efect imediat. CGTN are dreptul să facă apel, potrivit Ofcom, și ar putea solicita o altă licență în viitor.

Anterior, Ofcom a decis că CGTN a încălcat în mod repetat standardele de imparțialitate, atunci când a acoperit protestele de anul trecut din Hong Kong.

CGTN a fost lansat în 2016, printre altele, pentru „a promova comunicarea și înțelegerea între China și restul lumii”. Cu sediul central la Beijing, CGTN are trei centre de producție, în Nairobi, Kenya, Washington, SUA, și Londra. 

CITEȘTE ȘI: Bulai critică lipsa producțiilor de investigație la TVR; SRTv transmite că nu e subordonată editorial 

Foto: Facebook/ CGTN