Cher dă în judecată familia fostului soț, pentru 1 milion de dolari

De: Ana Obretin / 15.10.2021, 15:23
Cher dă în judecată familia fostului soț, pentru 1 milion de dolari

Cântăreața americană Cher a dat-o în judecată pe văduva fostului ei partener muzical și soț Sonny Bono. Motivul este neplata drepturilor de autor pentru piesele ale lor, inclusiv „I Got You Babe” și „The Beat Goes On”.

În documentele depuse miercuri la o instanță din Los Angeles, Cher susține că Mary Bono și alți pârâți au încercat să pună capăt prevederilor acordurilor comerciale încheiate de Cher și Sonny Bono atunci când au divorțat, în 1975. La momentul respectiv, cei doi au primit câte 50% din drepturile de autor în calitate de compozitori și interpreți.

CITEȘTE ȘI: Cher anunță că va fi realizat un film despre viața ei

Potrivit documentelor, moștenitorii lui Sonny Bono au depus, în 2016, notificări pentru a pune capăt unor acorduri de licențiere ale cântecelor acestuia, dar „nu au încetat și nu ar fi putut rezilia” acordul încheiat de artist cu Cher.

Daunele cuvenite lui Cher totalizează cel puțin 1 milion de dolari

De cealaltă parte, avocatul lui Mary Bono a declarat că familia nu a încălcat legea, scrie AP News.

„Legea drepturilor de autor permite văduvei și copiilor lui Sonny să revendice drepturile de autor ale lui Sonny din partea editorilor, ceea ce au făcut”, a spus avocatul Daniel Schacht. Acesta a adăugat că familia rămâne deschisă negocierilor.

Cher, premiată cu Grammy, Oscar și Emmy, este cunoscută pentru hituri solo ca „Believe” și roluri din filme precum „Moonstruck”. Artista în vârstă de 75 de ani a început să cânte în duo cu Sonny Bono în 1964. Cei doi au avut mai târziu un show TV. Au fost căsătoriți în perioada 1969 – 1975.

Sonny Bono a devenit primar în Palm Springs și, mai târziu, un membru al Congresului american. A murit într-un accident de schi, în Lake Tahoe, în 1998, iar Mary Bono, a patra sa soție, i-a luat locul în Congres.

CITEȘTE ȘI: Din cauza bolii, Cher şi-a făcut praf averea de 305 milioane $

Foto: Profimedia Images