Childish Gambino, dat în judecată pentru plagiat, din cauza piesei “This Is America”

De: Loredana Toma / 07.05.2021, 16:27
Childish Gambino, dat în judecată pentru plagiat, din cauza piesei “This Is America”

Actorul american Donald Glover, cunoscut ca muzician sub pseudonimul Childish Gambino, este din nou dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor.

De data aceasta, Gambino este dat în judecată de rapperul Kidd Wes, care susține că artistul i-a copiat piesa “Made In America”, pe care a lansat-o pe platforma SoundCloud în 2016.

Piesa “This Is America”, recompensată cu patru premii Grammy, a fost lansată de Gambino, care, pe lângă meseria de actor, este și producător muzical, rapper și artist de stand-up comedy, la doi ani după piesa lui Wes, respectiv în 2018. Glover a mai fost acuzat, în trecut, că ar fi plagiat piesa “American Pharaoh”, semnată de Jase Harley, din 2016.

Kidd Wess, pe numele real Emelike Nwosuocha, susține că piesa lui Gambino este “izbitor” de asemănătoare cu melodia sa “Made In America”.

“Asemănările sunt mult peste limita unei simple coincidențe”, spun avocații

Wess a deschis proces pe 6 mai, iar avocații săi au precizat că există asemănări substanțiale între cele două melodii și că ritmul este aproape identic. Totodată, avocații au precizat că și compoziția și interpretarea, versurile, tema și refrenul sunt aproape identice.  

Pe lista reclamaților în cazul melodiei “This Is America” se află coautorul Young Thug, producătorul Lüdwig Goransson, companiile Kobalt Music, RCA Records și Sony Music Entertainment, printre alții. Rapperul Wes cere despăgubiri pentru un total de 43 de culpe, incluzând vânzările înregistrate, descărcările online, profitul din difuzări sau alte tipuri de comercializare.

Într-un interviu acordat publicației Pitchfork, avocații lui Wes au declarat: “Asemănările dintre cele două melodii sunt mult peste limita coincidenței și sunt subiect de încălcare a drepturilor de autor. Suntem foarte încrezători în dosarul depus și tot ceea ce cerem este, pur și simplu, oferirea de credit și compensație aferente folosirii neautorizate a melodiei clientului nostru”.

Cu „This is America”, Gambino a devenit primul artist hip-hop care a primit premii Grammy pentru cea mai bună înregistrare și cel mai bun cântec. În plus, piesa a fost prima din genul rap pentru care au fost acordate aceste trofee.

CITEȘTE ȘI: Phoebe Waller-Bridge și Donald Glover vor juca în seria ‘Mr. & Mrs. Smith’ pentru Amazon

Foto: Profimedia Images