Chitara albastră folosită de Kurt Cobain în clipul „Smells Like Teen Spirit”, scoasă la licitație

De: Ana Obretin / 12.04.2022, 09:04
Chitara albastră folosită de Kurt Cobain în clipul

Chitara albastră folosită de Kurt Cobain în videoclipul muzical „Smells Like Teen Spirit”, al trupei Nirvana, din anii ’90, va fi scoasă la licitație luna viitoare. Instrumentul este evaluat la 800.000 de dolari.

Clipul „Smells Like Teen Spirit” are 1,4 miliarde de vizualizări pe YouTube, deci chitara marca Fender din 1969 este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute instrumente din muzica rock, a declarat Martin Nolan, director executiv al Julien’s Auctions, casa de licitații care se va ocupa de vânzare.

CITEȘTE ȘI: De la Kurt Cobain la Taylor Hawkins: 10 staruri rock care au murit prematur

O chitară din colecția lui Eric Clapton a fost vândută pentru 625.000 de dolari

„Aceasta este una dintre cele mai cunoscute chitare care au fost scoase vreodată la licitația, aceasta este chitara albastră Mustang Fender, una dintre chitarele preferate ale lui Kurt Cobain din toate timpurile”, a spus Nolan, stând lângă o expoziție de obiecte care i-au aparținut starului, la casa Julien’s Auction din Beverly Hills. „Chitara vine cu carcasa ei originală și, de asemenea, cu cureaua, așa că este un lucru foarte important pentru colecționari, atunci când vin la licitație, pentru a-i dovedi autenticitatea”, a mai spus Nolan, care a menționat că instrumentul a rămas în familie. după moartea lui Cobain, în 1994, potrivit Reuters.

Chitara albastră este vedeta licitației Music Icons care va avea loc la New York și online, în perioada 20 – 22 mai

Casa de licitații a transmis că o parte din încasări va merge către o organizație de caritate pentru sănătate mintală. Licitația include și alte articole, inclusiv una dintre mașinile lui Cobain, un Dodge Dart din 1965, evaluat la 400.000 – 600.000 de dolari.

Recordul de preț pentru o chitară vândută la licitație a fost stabilit de instrumentul semiacustic la care a cântat Kurt Cobain în celebrul concert „MTV Unplugged” din 1993. Chitara a fost adjudecată pentru 6 milioane de dolari în 2020.

CITEȘTE ȘI: Șase șuvițe din părul lui Kurt Cobain, vândute pentru 14.000 de dolari

Foto: Profimedia Images