Șase șuvițe din părul lui Kurt Cobain, vândute pentru 14.000 de dolari

De: Loredana Toma / 18.05.2021, 15:52
Șase șuvițe din părul lui Kurt Cobain, vândute pentru 14.000 de dolari

Șase șuvițe din părul artistului Kurt Cobain au fost vândute la licitație pentru suma de 14.000 de dolari.

Tessa Osbourne – o prietenă apropiată de-a artistului – le-a păstrat, din 1989, de când l-a tuns pe Cobain în Birmingham, Marea Britanie, în timp ce acesta era în turneul de promovare a albumului de debut, “Bleach”, lansat pe 15 iunie. Ulterior, Tessa a oferit acele șuvite artistului Nicole DePolo, în 1994, ca un cadou special, la scurt timp după moartea lui Cobain.

Casa de licitație Iconic Auction a vândut șuvițele lui Cobain ca parte a unui eveniment care a inclus obiecte personale ale lui Kurt Cobain și trupei Nirvana, dar și ale unor artiști sau grupuri ca Bob Dylan, Led Zeppelin și The Beatles.

“Șuvițele sunt o noutate pe piața de licitații”

“Aceste șuvițe sunt unice și extrem de speciale și sunt o noutate pe piață. În plus, pachetul vine cu fotografii în care apare Kurt împreună cu cea care l-a tuns și cu o poză cu șuvițele”, au precizat reprezentanții casei de licitații. Tessa a păstrat șuvițele într-un săculeț pe care scrisese, de mână, data tunsorii, 29/10/89, precum și locul din Birmingham.

O declarație de proveniență pe care artistul DePolo a scris-o referitor la șuvițele lui Cobain precizează că “Tessa îl știa pe Kurt și cei doi au petrecut timp împreună în turneul lui de promovare a albumului ‘Bleach’. Nirvana a cunoscut succesul întâi în Marea Britanie și, probabil, Tess a avut acea intuiție că amicul ei avea să devină o forță muzicală. Când vine vorba despre Kurt, Tessa poate fi considerată ca rolul pe care l-a avut Astrid Kirchherr pentru The Beatles – femeia care le-a oferit o tunsoare legendară. Și chiar avea și poze cu ei doi, înainte și după tunsoarea care i-a creat imaginea cu care artistul a început să cutreiere lumea”, a spus DePolo, potrivit NME.

CITEȘTE ȘI: Casa în care a copilărit Kurt Cobain e de vânzare

Carte şi documentar despre viaţa lui Kurt Cobain, lansate simultan

Frances Bean, fiica lui Kurt Cobain, va produce un documentar despre tatăl ei pentru HBO

Foto: Profimedia Images