Cine sunt frații mai mici ai șefului Tesla, Elon Musk

De: Adrian Popa / 11.02.2021, 11:17

Miliardarul Elon Musk mai are doi frați mai mici, Kimbal și Tosca. Kimbal (48 de ani) este la rândul lui un antreprenor de succes, iar Tosca (46 de ani) este producător și regizor. Ea este și co-fondatoare a serviciului de streaming Passionflix, orientat spre filme de dragoste.

Cei doi frați Musk, Elon și Kimbal, au fondat împreună, în anii ’90, Zip2, o firmă care oferea ghiduri turistice pentru orașe, hărți și servicii de tip pagini aurii pentru publicații. Compania a fost cumpărată de Compaq cu 307 milioane de dolari. Elon Musk susține că a realizat personal cea mai mare parte a codului din spatele Zip2.

Musk a folosit banii obținuți din vânzarea Zip2 pentru a cofonda X.com, care a devenit ulterior, după o fuziune, PayPal. Compania a intrat în 2002 în proprietatea eBay în schimbul a 1,5 miliarde de dolari.

Citește și: Momentul când Elon Musk a primit primul lui supercar, în 1999. Plus: Cine era logodnica miliardarului pe atunci

Mica „trădare” a lui Kimbal?

Kimbal Musk, fratele mai mic al lui Elon Musk, a vândut 30.000 de acțiuni Tesla pe 9 februarie, la prețul de 852,12 dolari pe titlu. Pachetul valora, la momentul respectiv, 25,6 milioane de dolari.

Kimbal este CEO și co-fondator al Kitchen Restaurant Group, dar și membru al consiliului director al Tesla.

Elon Musk are 49 de ani (Foto: Shutterstock)

În 2020, acțiunile constructorului de automobile electrice au crescut cu 743%.

Kimbal Musk mai deține 599.740 de acțiuni Tesla, potrivit documentelor depuse la U.S. Securities & Exchange Commission.

Este posibil ca vânzarea să aibă legătură cu anunțul recent al companiei. Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin. Mulți analiști se tem că volatilitatea monedei virtuale poate afecta semnificativ profitul companiei auto.

La momentul redactării articolului, o acțiune Tesla valora 804,82 dolari.

Sursa: Go4it

Foto: Profimedia Images, Wikipedia