Cineastul Robert Rodriguez își relansează franciza “Spy Kids”

De: Ana Obretin / 27.01.2021, 13:12
Cineastul Robert Rodriguez își relansează franciza “Spy Kids”

Creatorul francizei “Spy Kids”, cineastul american Robert Rodriguez, a încheiat un parteneriat cu Skydance Media și Spyglass Media Group pentru a relansa seria de filme dedicate întregii familii.

Astfel, Robert Rodriguez va scrie și regiza cel de-al cincilea film din franciză, care va fi produs la studiourile Skydance. Gary Barber și Peter Oillataguerre de la Spyglass vor fi producători executivi, potrivit Variety.

Robert Rodriguez a lansat seria cu filmul “Spy Kids”, în 2001. Acesta a fost urmat de “Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams” (2002), “Spy Kids 3-D: Game” (2003) și “Spy Kids: All the Time in the World”, cu Jessica Alba și Jeremy Piven, în 2011.

În filmul original, Carmen și Juni Cortez (Alexa Pena Vega și Daryl Sabara) sunt doi puști care nu știu că părinții lor (Antonio Banderas și Carla Gugino) lucrează ca spioni. În cele din urmă, copiii Cortez se alătură afacerii de familie. Primul film a fost extrem de popular în rândul publicului mai tânăr, dar și mai în vârstă, generând încasări de 147 de milioane de dolari. 

Seria a avut încasări totale de peste 550 de milioane de dolari la nivel mondial.

Robert Rodriguez este celebru pentru filme precum “Desperado”, “Once upon a time in Mexico”, “Sin City”, pentru care a fost recompensat la Festivalul de la Cannes cu trofeul pentru efecte speciale, și “Alita: Battle Angel”. Pentru filmul “El Mariachi” a primit premiul publicului la Festivalul Sundance și trofeul pentru lungmetraj de debut la Independent Spirit Awards.

CITEȘTE ȘI: Filmul pe care nu ai să-l vezi niciodată! Premiera va avea loc în 2115

Foto: Profimedia Images