Cleopatra, ritualuri de frumusete

Apropo.ro / 16.04.2008, 13:26
Ritualurile frumusetii exista inca din antichitate, egiptenii fiind renumiti pentru impotanta pe care o acordau ingrijirii si aspectului fizic.

Ritualurile frumusetii exista inca din antichitate, egiptenii fiind renumiti pentru impotanta pe care o acordau ingrijirii si aspectului fizic.

Este stiut faptul ca mormintele egiptene ascundeau truse de machiaj complexe, deoarece egiptenii erau maestri in aceasta arta.

Membrii inaltei societati egiptene foloseau in igiena corporala zilnica apa minerala din izvoare si isi aplicau masti de argila provenite de pe malurile Nilului.

O importanta deosebita o acordau uleiurilor, care le hidratau pielea si ii ferea de razele puternice ale soarelui.

Ultima Regina a Egiptului, Cleopatra a VII-a, cultiva frumusetea ca pe o arta.

Din trusa ei de infrumusetare nu lipseau Aloe Vera, laptele de magarita, mierea de albine, uleiul de chimen negru si fardurile pentru ochi specifice Orientului.

Cleopatra isi mentinea frumusetea si tonusul pielii datorita bailor in lapte de magarita in care turna miere. Laptele de magarita are o compozitie asemanatoare cu cea a laptelui uman, este regenerant, hraneste pielea si ii da elasticitate.

Mierea de albine este cel mai bun hidratant natural, are actiune antiiritanta fiind un remediu excelent pentru pielea uscata.

Egiptul antic considera Aloe Vera o planta terapeutica intrebuintand-o si pentru intretinerea frumusetii. Legenda spune ca regina Egiptului isi aplica pe fata o masca care continea extract din pulpa acestei plante. Acelasi truc il folosea pentru tratamentul ochilor.

Cosmetica, pretuieste proprietatile tonifiante ale sucului de aloe. Acesta grabeste regenerarea celulelor si impiedica imbatranirea pielii.

Uleiul de chimin negru era folosit in antichitate de faraoni ca un remediu pretios in ingrijirea corpului. Acest ulei are efecte benefice asupra pielii uscate, sensibile si iritate datorita actiunii sale calmante, revitalizante si antiinflamatoare.

Tehnica in machiaj folosita de egipteni este considerata o arta care continua sa inspire chiar si astazi. Femeile Egiptului antic trasau pe pleoapa inferioara a ochiului o dunga neagra cu Khol, pentru a da profunzime privirii, iar pentru pleaopa superioara foloseau fard in nuante vii.

Cleopatra folosea o combinatie de albastru marin si verde, isi rimela genele cu Khol dizolvat iar la exteriorul ochilor isi aplica codite, pe care le alungea spre tample.