Comisia Europeana a aprobat fuziunea Discovery cu WarnerMedia

De: Ana Obretin / 23.12.2021, 13:16
Comisia Europeana a aprobat fuziunea Discovery cu WarnerMedia

Discovery a anunțat că a primit aprobarea antitrust necondiționată din partea Comisiei Europene de a prelua de la AT&T compania WarnerMedia – gigantul de divertisment care deține Warner Bros., HBO, DC Comics și CNN, printre altele.

„Aprobarea de la Comisia Europeană este o etapă esențială pentru finalizarea tranzacției propuse de noi AT&T”, a declarat CEO-ul Discovery, David Zaslav, care va fi șeful noii companii Warner Bros. Discovery.

„Astăzi facem un pas important mai aproape de crearea Warner Bros. Discovery, o companie de divertisment de prim rang, care va fi unul dintre cei mai importanți investitori din lume în conținut premium și una poziționată pentru a servi consumatorii cu ceea ce credem că va fi cea mai completă ofertă de conținut sub un singur acoperiș”, a mai promis acesta, potrivit Deadline.

Discovery anticipează în prezent că încheierea tranzacției va avea loc la jumătatea anului 2022, sub rezerva aprobării de către acționarii Discovery și a altor condiții, inclusiv din partea organismelor de reglementare din SUA. Pentru această tranzacție nu este necesară aprobarea de către acționarii AT&T.

În mai, ompaniile au anunțat un acord definitiv pentru a combina activele de divertisment, sport și știri ale WarnerMedia cu cele de non-ficțiune, divertisment și sport ale Discovery, pentru a crea o companie globală de sine stătătoare. În condițiile acordului, AT&T ar primi 43 de miliarde de dolari. Acționarii AT & T ar primi acțiuni reprezentând 71% din noua companie, iar acționarii Discovery, 29%. 

CITEȘTE ȘI: Discovery a anunțat noul nume al companiei rezultate din fuziunea cu WarnerMedia

Foto: Profimedia Images