Superproducțiile Warner Bros ar putea fi lansate exclusiv în cinema, înainte de a fi disponibile în streaming

De: Ana Obretin / 09.04.2021, 12:00
Superproducțiile Warner Bros ar putea fi lansate exclusiv în cinema, înainte de a fi disponibile în streaming

Jason Kilar, CEO al WarnerMedia, a declarat că este probabil ca viitoarele superproducții ale companiei să aibă în cele din urmă premiera exclusiv în cinematografe, înainte de a fi difuzate în streaming, anul viitor. Kilar a declarat că este „foarte corect” să se afirme că filmele cu buget mare produse de Warner Bros. vor debuta în mod tradițional, pe marile ecrane, după ce compania a experimentat și metoda lansării simultane a producțiilor în cinema și în streaming, în contextul restricțiilor impuse de pandemie.

„Cred că este foarte corect să spunem că un film cu buget mare, să spunem un film cu buget mare marca DC … este foarte corect să spunem că ar avea premiera mai întâi exclusiv în cinema și apoi ar fi disponibil pe HBO Max, după ce va fi distribuit în cinematografe”, a spus Kilar, invitat în podcast-ul Recode al Vox.

Printre filmele care ar putea avea premiera exclusiv în cinematografe se numără noul „The Batman”, cu Robert Pattinson.

În decembrie anul trecut, Warner a revoltat Hollywood-ul când a anunțat că va lansa simultan filme precum „Dune” și „The Matrix 4” în cinematografe și pe platforma sa de streaming HBO Max. Regizorul filmului „Dune”, Denis Villeneuve, a fost deosebit de direct în legătură cu această metodă de lansare, scriind într-un articol că Warner Bros. „ar fi putut ucide franciza”. 

„Streaming-ul poate prezenta conținut excelent, dar nu și filme de dimensiunea și amploarea lui ‘Dune’”, a scris acesta. Totuși, succesul înregistrat în box office de „Godzilla vs. Kong”, care a fost lansat în cinematografele din America de Nord și pe HBO Max în aceeași zi, a weekendul trecut, sugerează că modelul hibrid funcționează. Filmul Warner Bros. a stabilit un nou record de box office de la debutul pandemiei, cu cele mai mari încasări în weekendul de lansare în America de Nord – 48,5 milioane de dolari. 

Kilar a mai spus că ​​este mulțumit de rezultatele înregistrate de „Godzilla vs. Kong”, dar că și-a dorit să fi avut o perioadă mai mare de decizie înainte de a anunța modelul hibrid de lansare, anul trecut.

Știrea urmează unor informații recente publicate în presa de specialitate potrivit cărora superproducția „Dune” ar putea avea totuși inițial premiera în cinematografe în loc de lansarea simultană pe marile ecrane și pe HBO Max. 

CITEȘTE ȘI:  Producătorii “Dune” vor da în judecată Warner Bros. dacă filmul va fi difuzat direct pe platforma de streaming

Superproducția “Wonder Woman 1984” poate fi vizionată de mâine pe HBO GO

„Top Gun”, „James Bond 25” – care au fost cele mai așteptate filme în 2020 amânate pentru 2021

Foto: Profimedia Images