Lansarea pe HBO Max a filmului “Dune” ar putea fi amânată în favoarea premierei în cinematografe

De: Loredana Toma / 07.04.2021, 15:14
Lansarea pe HBO Max a filmului “Dune” ar putea fi amânată în favoarea premierei în cinematografe

Filmul “Dune” ar putea avea, inițial, doar o lansare pe marile ecrane, nu și pe platforma de streaming online HBO Max, așa cum s-a anunțat anterior.

Potrivit NME, compania de film Legendary Entertainment încă nu a semnat un acord concret cu studiourile Warner Bros. pentru a lansa povestea SF semnată de regizorul Denis Villeneuve simultan în cinematografe și pe platforma HBO Max.

Totodată, platforma Deadline precizează că succesul pe care Legendary Entertainment l-a înregistrat cu “Godzilla vs. Kong reprezintă un argument puternic în negocierile privind lansarea tuturor filmelor SF doar în cinematografe. Chiar și regizorul filmului este împotriva ideii de a lansa producția simultan în cinematografe și în online.

“Platformele de streaming pot oferi un conținut foarte bun și foarte interesant, dar nu când este vorba de producții de calibrul lui ‘Dune’”, a explicat acesta în legătură cu temerea sa că lansarea online ar putea diminua succesul peliculei, potrivit NME.

Gândul privind o lansare online este “deprimant”

Totodată, actorul Kyle MacLachlan, protagonistul adaptării din 1984 a filmului “Dune”, în regia lui David Lynch, a precizat că “ar fi deprimant să te gândești că versiunea lui Villeneuve ar putea fi lansată online, când lungmetrajul este realizat pentru marile ecrane”.

Nici Christopher Nolan nu a fost încântat de ideea unei lansări online. Într-un interviu acordat anul trecut ET, scenaristul și regizorul producției “Tenet” a declarat că “ar fi o mișcare foarte, foarte, foarte nepotrivită”. “Există foarte multe controverse în jurul acestui subiect, pentru că cei de la Warner Bros. nu au anunțat nimic despre planurile lor. În 2021 au parte de unii dintre cei mai buni producători de filme din lume, precum și de unii dintre cei mai buni actori care au lucrat chiar și ani la un proiect foarte drag sufletului lor, iar acest gen de filme sunt menite marilor nu micilor ecrane”, a adăugat Nolan.

CITEȘTE ȘI:  Producătorii “Dune” vor da în judecată Warner Bros. dacă filmul va fi difuzat direct pe platforma de streaming

Superproducția “Wonder Woman 1984” poate fi vizionată de mâine pe HBO GO

„Top Gun”, „James Bond 25” – care au fost cele mai așteptate filme în 2020 amânate pentru 2021

Foto: Profimedia Images