Producătorii “Dune” vor da în judecată Warner Bros. dacă filmul va fi difuzat direct pe platforma de streaming

De: Ana Obretin / 28.12.2020, 15:26
Producătorii “Dune” vor da în judecată Warner Bros. dacă filmul va fi difuzat direct pe platforma de streaming

Studioul de film Legendary, care a produs așteptatul remake “Dune”, în regia lui Denis Villeneuve, amenință că va da în judecată distribuitorul Warner Bros dacă lungmetrajul nu va avea o lansare independentă în cinematografe. 

Decizia Warner Bros de a lansa filmele programate pentru anul viitor simultan în cinematografe și pe platforma de streaming HBO Max a atras critici dure din partea cineaștilor de la Hollywood.

Potrivit Deadline, studioul Legendary, care a finanțat 75% din filmul „Dune”, ar fi fost “luat prin surprindere” de versiunea “hibridă” aleasă pentru lansările de anul viitor. Surse spun că reprezentanții actorilor “se luptă cu Warner Bros pentru compensații”, respectiv sume pe care le-ar fi câștigat dacă distribuitorul american nu ar fi optat pentru lansări mai rapide pe platforma de streaming. 

Lungmetrajul “Dune” a fost inițial programat pentru lansare la nivel mondial anul acesta, pe 18 decembrie. Din cauza pandemiei, filmul realizat după romanul lui Frank Herbert va fi lansat pe 1 octombrie 2021.

Decizia Warner Bros a fost criticată public de cineaști precum Christopher Nolan, Judd Apatow, Patty Jenkins și Denis Villeneuve.

Într-un eseu publicat în Variety pe 10 decembrie, Villeneuve a scris că în decizia Warner nu există “absolut deloc dragoste pentru cinema și nici pentru public”. “Este vorba despre supraviețuirea unui mamut de telecomunicații, care are în prezent o datorie astronomică de peste 150 de miliarde de dolari”, a scris Villeneuve.

„Prin urmare, chiar dacă ‘Dune’ este despre cinema și public, AT&T (proprietarul Warner Bros, n.r.) este despre propria sa supraviețuire pe Wall Street. Odată cu lansarea HBO Max, un eșec până acum, AT&T a decis să sacrifice întreaga listă (de filme, n.r.) din 2021 a Warner Bros., într-o încercare disperată de a atrage atenția publicului”, a mai scris regizorul nominalizat la Oscar.

De asemenea, Christopher Nolan a declarat pentru The Hollywood Reporter: “Unii dintre cei mai mari regizori din industria noastră și unele dintre cele mai importante vedete au mers la culcare crezând că lucrează pentru cel mai mare studio de film și s-au trezit pentru a afla că lucrează pentru cel mai rău serviciu de streaming”. 

CITEȘTE ȘI: Noul film din franciza „Mad Max”, „Furiosa”, va fi lansat în 2023

Sursa: NME

FOTO: Profimedia

Tags: