Copiii lui Spike Lee sunt ambasadorii galei Globurile de Aur 2021

De: Ana Obretin / 13.01.2021, 11:17
Copiii lui Spike Lee sunt ambasadorii galei Globurile de Aur 2021

Satchel și Jackson Lee, copiii cineastului american Spike Lee și ai producătoarei Tonya Lewis Lee, vor fi ambasadorii ediției de anul acesta a galei Globurile de Aur, a anunțat Asociația Presei Străine de la Hollywood, organizatoarea evenimentului. Anunțul marchează o premieră: este pentru prima dată când doi frați de culoare ocupă această funcție în istoria prestigioasei ceremonii. Totodată, Jackson este primul ambasador de culoare al galei. 

Ambasadorii galei au rolul de a asista prezentatorii premiilor și de a contribui la creșterea gradului de conștientizare privind o cauză caritabilă la alegerea lor. Ambasadorii sunt aleși dintre copiii unor vedete din industrie. De-a lungul anilor, au deținut titlul de Miss/ Mister Golden Globes copiii unor actori precum Sylvester Stallone, Idris Elba, Jack Nicholson, Clint Eastwood, Dwayne „The Rock” Johnson, Kevin Costner, Jamie Foxx, Kelsey Grammer. Anul trecut, rolul a fost deținut de copiii lui Pierce Brosnan, Dylan și Paris Brosnan, potrivit The Hollywood Reporter.

Jackson Lee este șeful unei agenții de creație și a proiectat mai multe modele de pantofi pentru marca Nike Air Jordan, iar Satchel a fost directorul de creație al DRØME, o revistă de artă și cultură LGBTQ. 

Spike Lee ar putea fi nominalizat anul acesta la Globurile de Aur pentru producția Netflix “Da 5 Bloods”. Regizorul a mai fost nominalizat în trecut pentru “BlacKkKlansman” și “Do The Right Thing”.

Deocamdată nu se știe sub ce formă se va desfășura cea de-a 78-a ediție a Globurilor de aur, programată pe 28 februarie. Gala va fi difuzată de postul NBC, de la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, și va fi găzduită de Tina Fey și Amy Poehler.

CITEȘTE ȘI: „Colectiv”, de Nanau, printre nominalizații la premiul LUX, creat de PE și Academia de Film Europeană

FOTO: Facebook/ Golden Globes