Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit la 84 de ani

De: Ana Obretin / 09.08.2022, 16:32
Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit la 84 de ani

Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit la vârsta de 84 de ani, a anunțat, marți, biroul său de presă.

„A murit în seara zilei de 5 august”, a spus un purtător de cuvânt, care nu a precizat cauzele decesului.

Postul public japonez NHK și mai multe instituții de presă nipone au anunțat, de asemenea, moartea stilistului, spunând că a acesta suferea de un cancer.

Născut pe 22 aprilie 1938, la Hiroshima, Issey Miyake avea șapte ani când Statele Unite au aruncat prima bombă atomică din istorie în orașul său natal, ucigând 140.000 de oameni și traumatizând supraviețuitorii rămași în viață. Japonezii au supraviețuit bombardamentului din 6 august 1945, dar mama lui a murit trei ani mai târziu din cauza radiațiilor.

După ce a absolvit Universitatea de Arte Plastice Tama din Tokyo, creatorul de modă s-a mutat la Paris, în 1965. A lucrat pentru Guy Laroche și Hubert de Givenchy.

Întors în Japonia, Issey Miyake și-a fondat casa de modă omonimă în 1971. Începând cu anii 1980, stilul său a devenit cunoscut în întreaga lume. Creatorul a folosit materiale nemaivăzute până la momentul respectiv la modă, precum plasticul sau hârtia, scrie Le Monde. Printre primii designeri japonezi care au defilat la Paris, el s-a retras în 1997, spunând că vrea să se dedice pe deplin cercetării.

CITEȘTE:Desfigurată de o operație estetică, Linda Evangelista revine pe podiumul de modă

Foto: Profimedia Images