Cristi Puiu lansează, la invitația lui Dragoș Bucur și Dorian Boguță, un proiect dedicat jocului actorului de film

De: Ana Obretin / 26.04.2021, 16:45
Cristi Puiu lansează, la invitația lui Dragoș Bucur și Dorian Boguță, un proiect dedicat jocului actorului de film

Cristi Puiu lansează în Bucuresti, la invitația lui Dragoș Bucur și Dorian Boguță, un proiect provocator susținut anterior în Toulouse și Grenoble, Franța, ce vizează investigarea jocului actorului de film.

Astfel, în perioada 24 mai – 19 iunie, Actoriedefilm.ro împreună cu Studioul 2DB Film și Asociația 7771 organizează un atelier care își propune să se finalizeze cu realizarea unui lungmetraj dezvoltat și regizat de Cristi Puiu.

„Acceptarea invitației noastre de către regizorul Cristi Puiu de a susține acest Atelier înseamnă foarte mult pentru mine. Mi-am început cariera în film odată cu ‘Marfa și banii’ și știu că ceea ce are de oferit Cristi Puiu, dar și cerințele lui din punct de vedere profesional sunt fără compromis, or asta este tot ce își poate dori un actor de la un regizor/pedagog/mentor”, a spus Dragoș Bucur, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Conceptul îi aparține regizorului Cristi Puiu, cel care va fi prezent alături de cursanți pe parcursul celor 30 de zile de căutari și investigări actoricești.

„Cu Pirandello și Cassavetes la subțioară, ajutat de o echipă de actori, de un producător, de un director de imagine și de un inginer de sunet, voi încerca să circumscriu înțelesurile ce par să se ascundă în triada lui Bresson și pe care eu o traduc, provizoriu, astfel: ETRE ACTEUR – ETRE PERSONAGE – ETRE AUTEUR”, a spus Cristi Puiu.

Atelierul este pentru toți cei peste 18 ani, care sunt pasionați de actorie, fără a fi obligatoriu să aibă studii de profil, ci doar să creadă în visul lor. Cursurile vor dura o lună și vor fi făcute la intensitate maximă: 5 zile pe săptămână, 12 ore pe zi, iar, la final, cei prezenți vor avea ocazia să participe la filmul realizat de Cristi Puiu în timpul atelierului. Locurile sunt limitate.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.actoriedefim.ro.

CITEȘTE ȘI: Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol joacă după 12 ani împreună, în Love Building

Filme premiate în ultimul an și noutăți absolute, de Almodóvar, Ozon, Koncealovski, la TIFF 2021

21 de filme în cursa pentru Cel mai bun film românesc la Premiile Gopo 2017

Foto: Actoriedefilm.ro