Cum arată podul rutier și feroviar Calafat-Vidin (Galerie foto)

Apropo.ro / 15.06.2013, 14:00
Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat vineri și va fi exploatat de o societate mixtă româno-bulgară. Conform estimărilor, peste 100.000 de vehicule ar urma să traverseze anual podul.

Podul de doi kilometri peste Dunăre este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă orașul german Dresda de Istanbul (Turcia).

GALERIE FOTO

Pod Calafat Vidin

Podul are două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare și o pistă pentru bicicliști. Proiectul a beneficiat de împrumuturi și finanțări gratuite de la Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Investiții, Agenția Franceză pentru Dezvoltare și Instituția Germană de Credit pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Pod Calafat Vidin

Șoferii de autoturisme cu cel mult 8+1 locuri și de mașini transport marfă cu greutate mai mică de 3,5 tone vor plăti o taxă de 27 lei (6 euro) pentru trecerea peste noul pod de la Calafat-Vidin, pentru mașinile cu mai mult de 9 locuri și maximum 23 locuri pe scaune taxa fiind de 54 lei (12 euro).

Aceeași taxă de 54 lei va fi achitată și pentru mașini de transport marfă cu o greutate între 3,5-7,5 tone, conform unei hotărâri de guvern.

Pod Calafat Vidin

Pentru mașini de transport marfă cu o greutate între 7,5-12 tone, taxa va urca la 81 lei (18 euro).

Citește mai multe detalii despre podul Calafat-Vidin, pe Mediafax.ro