Cum să vă curățați smartphone-ul fără a provoca daune

Apropo.ro / 30.09.2021, 13:35
Cum să vă curățați smartphone-ul fără a provoca daune

Telefonul dvs. este gazda bacteriilor de pretutindeni. Gândiți-vă la cât de des așezați un smartphone pe blaturi și mese. Sau atingeți telefonul după ce ați atins mâncare, mânerele ușilor, butoanele de la bancomat, bani sau un coș de cumpărături.

Germenii sunt peste tot, dar cu îndrumările în continuă schimbare cu privire la faptul că este posibil ca coronavirusul să se răspândească prin obiecte și articole în spații comune comune, precum și prin transmisie aeriană, este timpul să vorbim din nou despre modalitățile corecte și greșite de a curăța un smartphone.

Deși suprafețele nu sunt considerate principala cale prin care se răspândește coronavirusul – din nou, acesta se transmite prin aer, așa că ventilația, măștile și distanțarea socială sunt esențiale – în general, orice germeni de pe smartphone sau carcasă se pot transfera în corpul dumneavoastră. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor spun că coronavirusul poate rezista de la câteva ore până la câteva zile pe suprafețe și obiecte. Este recomandat să vă curățați telefonul Apple, Samsung sau Huawei cel puțin o dată pe zi și cel mai bine este să urmați instrucțiunile telefonului despre cum să îl curățați fără a-l deteriora.

Indiferent de starea pandemiei, curățarea unui smartphone este o idee bună. Vă vom împărtăși câteva sfaturi pentru dezinfectare și eliminarea amprentelor sau petelor de pe ecran. De asemenea, trebuie să știți ce produse de curățat să evitați și cum să aveți grijă de telefoanele cu rezistență la apă.

Dezinfectați cu șervețele sau soluția potrivită pe bază de alcool

Dacă vă atingeți smartphone-ul după ce ați atins un mâner de ușă publică sau un coș de cumpărături, primul dvs. gând ar putea fi să-l curățați cu alcool. Nu. Alcoolul poate elimina acoperirile oleofobe și hidrofobe care împiedică sebumul și apa să deterioreze afișajul telefonului și alte porturi.

Unele site-uri sugerează crearea unui amestec de alcool și apă, dar este crucial să obțineți concentrarea corectă, ca să nu vă deteriorați telefonul. Cel mai sigur este să folosiți șervețele dezinfectante care conțin 70% alcool izopropilic pentru a vă curăța ecranul telefonului.

Ghidurile de curățare ale AT&T vă sugerează să „pulverizați un dezinfectant non-abraziv sau pe bază de alcool (70% izopropil) direct pe o cârpă moale, fără scame și să ștergeți dispozitivul în timp ce este oprit și deconectat”. Samsung a mai spus că puteți crea o soluție pe bază de alcool de 70% etanol sau alcool izopropilic, aplicată cu o cârpă din microfibră.

Scăpați de petele sau amprentele de pe ecran cu o cârpă din microfibră

Petele sau amprentele sunt greu de prevenit, deoarece pielea dvs. produce în mod constant sebum. Asta înseamnă că de fiecare dată cand ridicati un smartphone, veți fi obligat să lăsați amprente peste tot.

Cel mai sigur și mai eficient mod de a vă curăța ecranul este cu o cârpă din microfibră. Dacă ecranul are nevoie disperată de curățare, folosiți apă distilată pentru a umezi cârpa din microfibră și apoi ștergeți ecranul – evitați să stropiți apa direct pe ecran. Această metodă poate fi utilizată și pe partea din spate și laterale a telefonului.

Puteți încerca, de asemenea, un autocolant de curățare a ecranului din microfibră, pe care îl lipiți pe partea din spate a telefonului și îl puteți deschide atunci când trebuie să-l ștergeți.

Îndepărtați nisipul și scamele cu acest truc

Scamele și nisipul se pot bloca în micile porturi ale telefonului și în crăpăturile telefonului, unde ecranul se îmbină cu corpul.

Cel mai bun mod de a îndepărta nisipul și scamele este banda scotch. Puteți să o așezați de-a lungul cutelor și al difuzorului și să o înfășurați și să o așezați ușor în porturi. Lipiciunea benzii va scoate orice scame sau nisip care pot fi blocate în telefon.

Pentru orificiile mai mici ale difuzoarelor pe care banda nu le poate atinge, folosiți o scobitoare sau încercați să aspirați resturile cu un mic instrument de crăpături. Aceste instrumente pot fi utilizate și pentru alte aparate mici sau zone greu accesibile din mașină.