Cum și-au imaginat viitorul: Cinci filme în care acțiunea se petrece în anul 2022

De: Adrian Popa / 28.01.2022, 17:12
Cum și-au imaginat viitorul: Cinci filme în care acțiunea se petrece în anul 2022

Filmele vin cu tot felul de viziuni despre viitor, iar în unele cazuri previziunile făcute se adeveresc. De cele mai multe ori acțiunea se petrece departe în viitor și nu avem ocazia să comparăm scenariul cu realitatea. Sunt, însă, câteva filme în care acțiunea se petrece în anul 2022.

Vă prezentăm o listă cu cinci astfel de producții, fără a dezvălui, sperăm, prea multe detalii pentru cei care nu le-au văzut:

„Soylent Green” (1973)

Filmul distopic, regizat de Richard Fleischer, face mai multe previziuni care s-au adeverit. Mai mult de jumătate din populația lumii – afectată de suprapopulare, poluare, precum și de diferențe uriașe între clasele sociale – ajunge să consume un aliment minune, care conține ceva dezgustător, pentru a supraviețui.

„The Purge” / „Noaptea judecății” (2013)

În anul 2022 din acest film infracționalitatea din America se află la niveluri extrem de reduse, șomajul la 1%, iar societatea pare un paradis. Totuși, timp de 12 ore, o noapte pe an, oamenilor le este permis să ucidă și să comită alte infracțiuni fără să fie pedepsiți.

„The Dark Side of the Moon” / „Partea întunecată a Lunii” (1990)

În această versiune a anului 2022, astronauți ajunși pe partea întunecată a Lunii sunt posedați și uciși de o forță misterioasă. Personajul principal, Paxton Warne, găsește o legătură între partea întunecată a satelitului natural al Pământului, Triunghiul Bermudelor și Satan însuși.

„Geostorm” / „Pericol Global” (2017)

Rețeaua de sateliți care controlează clima mondială începe să atace Pământul, după ce a funcționat foarte bine timp de 3 ani. Doi frați intră într-o cursă contracronometru pentru a remedia problema și pentru a descoperi adevărata amenințare, înainte ca totul să fie distrus la suprafața planetei.

„Safer at Home” (2021)

După doi ani de pandemie COVID-19, un grup de prieteni organizează o petrecere online. După ce consumă ecstasy și alcool, lucrurile iau o turnură neașteptată, iar casele lor devin locuri mai înspăimântătoare decât străzile cuprinse de haos.

Sursa: Taste.io

CITEȘTE ȘI:

Cinci regizori de succes care au impresionat și în fața camerei

Premiile Oscar: Cinci titluri controversate care au primit trofeul pentru cel mai bun film