Cunoscutul prezentator de radio Rush Limbaugh, susținător al lui Trump, a murit

De: Ana Obretin / 18.02.2021, 14:13
Cunoscutul prezentator de radio Rush Limbaugh, susținător al lui Trump, a murit

Rush Limbaugh, un cunoscut și controversat realizator de radio american, conservator și susținător al fostului președinte Donald Trump, a murit la vârsta de 70 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Informația despre decesul jurnalistului a fost făcută publică de soția acestuia, Kathryn, miercuri, în emisiunea lui Limbaugh, potrivit The Hollywood Reporter.

„M-a susţinut de la început. Un mare domn”, a declarat Donald Trump pentru Fox News. „Rush credea că am câştigat (alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, n.r.) şi eu sunt convins la fel, de altfel. Cred că am câştigat într-un mod semnificativ”, a mai comentat acesta.

În februarie, Rush Limbaugh și-a șocat publicul dezvăluind în emisiunea sa, cel mai urmărit talk show de radio american, că suferă de un cancer pulmonar în stare avansată.

Influenţa lui Rush Limbaugh a fost atât de mare, încât democraţii l-au numit sarcastic „liderul Partidului Republican”. Limbaugh a fost acuzat în repetate rânduri că a răspândit informaţii false şi teorii ale conspiraţiei. „Rush Limbaugh şi-a construit cariera minţind publicul, stimulând misoginismul şi alimentând rasismul”, a reacţionat Angelo Carusone, șeful companiei Media Matters for America, un observator de stânga al presei, potrivit Agerpres.

Ţinte obişnuite ale emisiunilor sale, Rush Limbaugh nu a ezitat să numească feministele „feminazis”. De asemenea, printre altele, l-a comparat pe Barack Obama cu o maimuţă din desene animate.

Originar din Missouri, Limbaugh şi-a început cariera în radio în 1971. Cea mai cunoscută emisiune a sa, „The Rush Limbaugh Show”, a debutat în 1988 şi a devenit rapid una dintre cele mai populare în SUA. Anul trecut, emisiunea zilnică de trei ore era ascultată, în medie, de peste 15 milioane de oameni. Preşedintele Donald Trump i-a acordat Medalia Libertăţii, cea mai importantă distincție civilă oferită în SUA.

CITEȘTE ȘI: Văduva jurnalistului american Larry King contestă testamentul lăsat de acesta  

Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler și militant pentru dreptul la libertatea de exprimare, a murit 

Foto: Profimedia Images