Văduva jurnalistului american Larry King contestă testamentul lăsat de acesta

De: Ana Obretin / 17.02.2021, 11:55
Văduva jurnalistului american Larry King contestă testamentul lăsat de acesta

Văduva jurnalistului Larry King, Shawn Southwick King, contestă în instanță un testament scris de mână de acesta, prin care averea sa este împărțită între copiii lui.

Femeia susține că Larry King avea „o capacitate mintală îndoielnică” la momentul semnării testamentului, la doar două luni după ce a cerut divorțul. Potrivit avocaților ei, King tocmai suferise un accident vascular cerebral și era susceptibil la „influențe externe”.

King a murit pe 23 ianuarie, la vârsta de 87 de ani. În urma sa au rămas Shawn, cei doi copii ai lor, Cannon și Chance, și Larry King Jr., un fiu dintr-o relație anterioară. La momentul morții sale, divorțul de Shawn nu fusese finalizat.

Pe 10 februarie, Larry Jr. a depus în instanță testamentul scris de mână, datând din 17 octombrie 2019, în care King spunea că „100% din averea sa trebuie să fie împărțită în mod egal între copiii lui”.

În momentul redactării documentului, King avea cinci copii. Doi dintre ei – Chaia și Andy – au murit la câteva săptămâni distanță unul de celălalt, anul trecut.

În documentele depuse în instanță marți, Shawn susține că testamentul scris de mână nu are „niciun efect juridic”. Ea susține că documentul în conflict cu testamentul pe care l-a semnat în 2015, în care a fost numită executor al averii. De asemenea, a fost numită administratorul unic al King Family Trust, care gerează mare parte din activele jurnalistului. Femeia îl acuză pe fiul său vitreg că a exercitat o influență nejustificată asupra tatălui său în anii de declin cognitiv care au precedat decesul și mai spune că a descoperit recent un „cont secret”, prin care King i-a oferit fiului său peste 260.000 de dolari, potrivit Variety.

De cealaltă parte, Larry Jr. a susținut că tatăl său și Shawn nu mai formau un cuplu în momentul decesului acestuia. Casa lor fusese vândută și locuiau separat. Larry Jr. a cerut instanței să-l numească administrator special al averii.

Avocații lui Shawn susțin că King a cerut anularea cererii de divorț și că cei doi ar fi putut încă să se împace. Potrivit documentelor depuse de Shawn, King s-a despărțit de mama lui Larry Jr. înainte ca acesta să se nască. Ea afirmă că King nu și-a întâlnit niciodată fiul până când acesta a împlinit 30 de ani și că nu știuse anterior de existența lui.

O audiere în acest caz va avea loc pe 24 februarie, la un tribunal din Los Angeles.

CITEȘTE ȘI: Jurnalistul american Larry King a murit  

Fiul si fiica lui Larry King au murit la 3 săptămâni distanţă unul de celălalt 

Foto: Profimedia Images