Cuvintele „mamă” și „tată” vor fi scoase din documentele oficiale franceze

De: Marian Andrei / 26.09.2012, 14:00
Cuvintele
Aceasta potrivit unei propuneri legislative care face parte dintr-un plan mai amplu de... legalizare a căsătoriilor homosexuale.

 

În locul termenilor de „mamă” și „tată”, în documentele oficiale va fi utilizat termenul de „părinte”, ceea ce va oferi, odată cu legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, cuplurilor homosexuale și hetereosexuale aceleași drepturi de adopție a copiilor.

Propunerea legislativă a stârnit reacția virulentă a Bisericii Catolice: „Căsătoriile homosexuale vor da naștere unei prăbușiri complete a societății”, a declarat cardinalul Philippe Barbarin, capul Bisericii Catolice din Franța. „Acest lucru are consecințe nenumărate. Vor dori să creeze cupluri cu trei sau patru membri. Și după asta, poate că într-o zi incestul nu va mai fi un tabu”, a mai precizat cardinalul, în timp ce Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut episcopilor francezi să lupte împotriva legii.

Legea va fi prezentată pe 31 octombrie, pentru aprobare, cabinetului președintelui francez Francois Hollande, care a garantat în campania electorală legalizarea căsătoriilor homosexuale,