Danielle Deadwyler și Whoopi Goldberg, în distribuția filmului „Till”, al lui Chinonye Chukwu

De: Nicoleta Lepădatu / 24.07.2021, 10:15
Danielle Deadwyler și Whoopi Goldberg, în distribuția filmului „Till”, al lui Chinonye Chukwu

Danielle Deadwyler va juca rolul lui Mamie Till-Mobley, iar Whoopi Goldberg o interpretează pe bunica lui Till în filmul despre linșarea lui Till din 1955 și lupta pentru dreptate a mamei sale.

Danielle Deadwyler și Whoopi Goldberg au fost cooptate în filmul regizoroarei peliculei Clemency, Chinonye Chukwu, după cum a dezvăluit recent Orion Pictures al MGM. În Till Deadwyler (Watchmen) va juca rolul Mamie Till-Mobley, alături de câștigătoarea Oscarului, Goldberg în rolul bunicii lui Till, Alma Carthan. Filmul se va concentra și pe insistența lui Till-Mobley pentru o înmormântare a fiului ei cu sicriul deschis, care a devenit momentul care a contribuit ladeclanșarea mișcării pentru drepturile civile.

„Sunt încântat să lucrez cu Danielle, o actriță extrem de puternică și expresivă, care va aduce o complexitate strălucitoare și o bază în portretizarea lui Mamie. Și este un vis devenit realitate să lucrez cu legendara Whoopi Goldberg, mai ales în nararea acestei povești”, a spus Chinonye Chukwu într-o declarație de presă. Chukwu a devenit prima femeie de culoare care a primit premiul Marelui Juri la Festivalul de Film de la Sundance, pentru „Clemency”.

Scenariul „Till” despre lupta pentru dreptate a unei mame, scris de Chukwu pornește de la o versiune anterioară a lui Keith Beauchamp și Michael J P Reilly. Povestea se bazează pe cercetările efectuate de documentaristul Beauchamp și relația sa cu vărul lui Mamie Till-Mobley și Emmett Till, Simeon Wright, care a fost martor ocular al răpirii lui Till și care a fost consultant al proiectului înainte de moartea sa în 2017 .

De mai bine de 27 de ani, Beauchamp a investigat răpirea, tortura și asasinarea lui Till pentru fluierarea unei femei albe, obținând în cele din urmă ca Departamentul de Justiție al SUA să redeschidă cazul, în 2004.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: S-a inspirat din mariaje eşuate! Whoopi Goldberg scrie o carte despre căsnicie