Danny Trejo va juca rolul exploratorului Ferdinand Magellan în epopeea istorică „1521”

De: Ana Obretin / 06.08.2022, 14:33
Danny Trejo va juca rolul exploratorului Ferdinand Magellan în epopeea istorică

Starul hollywoodian Danny Trejo („Machete”, „Con Air”, „Heat”) a fost ales pentru rolul exploratorului portughez Ferdinand Magellan, în „1521”, o viitoare epopee istorică ce prezintă epoca precolonială a Filipinelor, ilustrând Bătălia de la Mactan.

Produsă de regizorul filipino-american Francis B. Lara Ho, de la Inspire Studios („Angel Warrior”, „Palawan: Last Man Out”), „1521” este o producție SUA-Filipine care urmărește călătoria lui Magellan, ce a condus expediția spaniolă. și a fost unul dintre primii europeni care au călătorit în Asia. El a ajuns în arhipelagul cunoscut sub numele de Filipine astăzi pe 16 martie 1521. Scenariul „1521” a fost scris de Mary Krell-Oishi.

CITEȘTE ȘI: Filme pe care unele celebrități nu le-au putut vedea până la capăt. Producția de la care Madonna a ieșit rușinată

Top 25: Cele mai căutate melodii din filme în aplicația Shazam

Filmările vor începe luna aceasta în Palawan, scrie Variety.

Alături de Trejo, în film va juca Michael Copon („One Tree Hill”, „Power Rangers”, „Scorpion King 2”), în rolul lui Datu Lapu-lapu, un conducător al insulei și lider al războinicilor care au respins încercarea lui Magellan de colonizare a arhipelagului filipinez. Forțele lui Magellan au fost învinse, iar exploratorul portughez, ucis în bătălia de la Mactan, pe 27 aprilie 1521. În paralel este prezentată o poveste de dragoste interzisă, a prințesei native Mactan Diwata, interpretată de actrița filipineză Bea Alonzo („Eerie”, „Unbreakable”), și a unui soldat spaniol, traducătorul lui Magellan, Enrique, interpretat de Hector David. Jr. („Power Rangers”, „East Los High”).

CITEȘTE ȘI: 13 filme și seriale în care Sean Bean nu moare

Foto: Profimedia Images