Dave Gahan de la Depeche Mode vorbește despre primul său album de coveruri, ”Imposter”

De: Nicoleta Lepădatu / 12.11.2021, 08:39
Dave Gahan de la Depeche Mode vorbește despre primul său album de coveruri, ”Imposter”

Dave Gahan nu este străin de cântatul melodiilor altora, deși pentru cea mai mare parte a carierei sale acele piese au venit toate din aceeași sursă. În calitate de solist și lider al trupei de synth-rock Depeche Mode, Gahan și-a petrecut multe ore de faimă folosindu-și tonalitatea de bariton senzual pentru a transforma melodiile scrise de colegul de trupă Martin Gore în imnuri goth-pop fără moarte, inspirând interpretări la fel de divers ca Nine Inch Nails, Deftones și Coldplay. Dar, în afară de câteva piese punctuale, nu încercase niciodată un album complet de coveruri până acum.

Albumul ”Imposter”, care va fi lansat astăzi, este a treia colaborare de lungă durată a lui Gahan cu echipa Soulsavers, condusă de multi-instrumentistul Rich Machin. Este, de asemenea, oarecum ironic, primul proiect pe care l-au înregistrat live împreună în studio, cu ”The Light the Dead See” din 2012 și ”Angels & Ghosts” din 2015, ambele produse de la distanță. Colecția de melodii este impresionant de eclectică – de la clasice vechi precum ”Smile” și ”Lilac Wine”, până la melodiile celebre de Neil Young și Bob Dylan și la abordări mai profunde de la PJ Harvey și Cat Power — și reușește să plaseze vocea lui Gahan în contexte uimitor de diferite față de perioada lui de glorie Depeche Mode. La fel ca înregistrările sale anterioare cu Soulsavers, culoarea muzicală dominantă este oferită de chitară, pian și voci de sprijin în stil gospel, în condițiile în care Gahan are o voce cu o amplitudine uimitoare.

Dave Gahan spune că a fost abordat inițial pentru a înregistra un album de coveruri în urmă cu aproape două decenii, dar a refuzat. „Nu am avut încredere, în primul rând”, spune el. „Apoi, când am fost abordat să o fac, a fost de genul: „Vom alege aceste melodii pentru tine și vom pune acești muzicieni grozavi împreună pentru tine…” Dar trebuie să am o relație cu oamenii din cameră când fac muzica. Chiar dacă mă face să simt că mă târăsc din pielea mea în anumite momente, și uneori așa se întâmplă, există ceva foarte important atunci când încerci să te regăsești ca muzician.”

Albumul care conține 10 piese va fi lansat azi de Columbia Records .

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:  John Legend a semnat cu casa de discuri Republic Records după 17 ani cu Sony