David Guetta, Patti Smith, Filarmonica din Viena, artiștii trec în noul an cu concerte online

De: Ana Obretin / 30.12.2020, 18:05
David Guetta, Patti Smith, Filarmonica din Viena, artiștii trec în noul an cu concerte online

Kylie Minogue, Patti Smith, David Guetta și Filarmonica din Viena se numără printre artiștii care vor trece în noul an cu concerte difuzate online, pe care fanii le pot urmări de acasă. 

“Welcome to the other side” este motto-ul pionierului muzicii electro Jean-Michel Jarre. Acest concert sponsorizat de UNESCO și transmis în direct pe Youtube și Facebook va fi susținut virtual dintr-o catedrală Notre-Dame digitalizată, de la miezul nopții de 1 ianuarie. Jarre, care lucrează cu start-up-ul francez VRrOOm, dorește să transmită astfel „un mesaj de speranță în aceste momente dificile prin care trecem”. 

La fel ca el, alți artiști au decis să facă din Revelionul 2021 o noapte specială. Este și cazul lui David Guetta, care va susține un show în direct de la Paris, ce va fi difuzat gratuit pe Facebook, YouTube, Instagram, Twitter și Twitch. Concertul este unul caritabil, în beneficiul UNICEF și Restos du Cœur. 

Orchestra Filarmonicii din Viena nu se va abate de la tradiția concertului său din noul an. De data aceasta, spectacolul va avea loc pentru prima dată fără spectatori în Sala de Aur a Musikverein. Spectacolul dirijat de Riccardo Muti va fi difuzat în România de TVR, pe 1 ianuarie, de la ora 12.15. 

Kylie Minogue a urmat exemplul, dar a pariat pe opțiunea plătită. Starul le va oferi fanilor un concert difuzat deja în noiembrie, cu piese de pe cel mai recent album, „Disco”. 

Mulți artiști folosesc acest tip show-uri online plătite pentru a compensa închiderea forțată a sălilor de concerte timp de multe luni. 

Pentru Patti Smith, organizarea unui concert în această perioadă a anului a devenit o tradiție. Cântăreața, care își sărbătorește cea de-a 74-a aniversare pe 30 decembrie, va susține un concert online cu plată, de la New York.

Și grupul hard rock Kiss a ales să-și difuzeze concertul cu plată. Filmat cu peste 50 de camere video, la 360 de grade, spectacolul va avea loc la Dubai în seara zilei de 31 decembrie. 

CITEȘTE ȘI: Kanye West este cel mai bine plătit muzician al anului

FOTO: Profimedia