Kanye West este cel mai bine plătit muzician al anului

De: Ana Obretin / 26.12.2020, 11:09
Kanye West este cel mai bine plătit muzician al anului

Rapperul american Kanye West este cel mai bine plătit muzician al anului 2020, potrivit publicației americane Forbes.

În pofida pandemiei care a afectat planeta anul acesta și care a blocat, printre altele, activitatea majorității artiștilor, rapperul american Kanye West a reușit să câștige suma de 170 de milioane de dolari. O mare parte din veniturile lui West provin din comercializarea liniei sale de încălțăminte sport Yeezy, o colaborare cu Adidas. 

Britanicul Elton John se situează pe poziția a doua în acest top Forbes, cu 81 de milioane de dolari câștigate anul acesta. Ariana Grande ocupă locul al treilea în clasament, cu 72 de milioane de dolari, fiind urmată de Jonas Brothers (68,5 milioane de dolari) și de Chainsmokers (68 de milioane de dolari).

Topul 10 este completat de Ed Sheeran (64 de milioane de dolari), Taylor Swift (63,5 milioane de dolari), Post Malone (60 de milioane de dolari), Rolling Stones (59 de milioane de dolari) și de Marshmello (56 de milioane de dolari). 

Kylie Jenner, lider în topul 100 al celor mai bine plătite celebrități

Pe de altă parte, Kylie Jenner, vedetă de reality-show și femeie de afaceri, ocupă prima poziție în topul 100 cel mai bine plătite celebrități din 2020, cu 590 de milioane de dolari. Suma a fost obținută mai ales datorită brandului sale de cosmetice, Kylie Cosmetics.

În topul Forbes al celor mai bine plătite celebrități, poziția a doua este ocupată de Kanye West, cumnatul ei, iar podiumul este completat de jucătorul de tenis Roger Federer, cu 106,3 milioane de dolari. 

Topul 10 îi mai include pe fotbaliștii Cristiano Ronaldo, cu 105 milioane de dolari, și Lionel Messi, cu 104 milioane de dolari, regizorul Tyler Perry, cu 97 de milioane de dolari, fotbalistul Neymar, cu 95,5 milioane de dolari, vedeta de radio Howard Stern, cu 90 de milioane de dolari, jucătorul de baschet LeBron James, cu 88,2 milioane de dolari, și pe actorul Dwayne Johnson, cu 87,5 milioane de dolari. 

Anul trecut, cântăreața pop americană Taylor Swift a ocupat prima poziție în topul Forbes al celor mai bine plătite celebrități, cu 185 de milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI: Rihanna a fost dată în judecată pentru plagiat 

Neverland, fosta fermă a lui Michael Jackson, vândută la un sfert din valoarea sa

FOTO: Profimedia