Neverland, fosta fermă a lui Michael Jackson, vândută la un sfert din valoarea sa

De: Ana Obretin / 25.12.2020, 11:15
Neverland, fosta fermă a lui Michael Jackson, vândută la un sfert din valoarea sa

Neverland, fosta fermă a lui Michael Jackson, a fost vândută pentru o sumă infimă comparativ cu valoarea la care a fost evaluată în urmă cu cinci ani. Proprietatea achiziționată pentru 22 de milioane de dolari de miliardarul american Ron Burkle a fost evaluată la 100 de milioane de dolari în 2015.

Ron Burkle deține numeroase afaceri, de la supermarketuri la industria muzicală. Burkle a fost și consilier financiar al lui Michael Jackson și l-a ajutat inclusiv să își achite o parte din datoriile mari acumulate ca urmare a stilului său de viață extravagant în anii anteriori decesului acestuia.

Potrivit Wall Street Journal, prețul de 22 de milioane de dolari a fost confirmat de reprezentanții omului de afaceri ca fiind “aproape corect”. Anul trecut, prețul proprietății scăzuse deja la 31 de milioane de dolari. 

Michael Jackson ar fi achiziționat această proprietate pentru 19,5 milioane de dolari, în anii 1980. Având mari datorii chiar înainte de decesul său, în 2009, starul american a vândut această proprietate fondului de investiții Colony Capital al lui Thomas Barrack Jr., pentru 22,5 milioane dolari.

Trei case de oaspeți

Situată pe 1.100 de hectare de teren, la 65 de kilometri de Santa Barbara, ferma are o casă principală cu șase dormitoare, trei case de oaspeți, un lac cu cascadă, terenuri de tenis, adăposturi pentru animale, parc de distracții și un cinematograf. Ferma a fost numită Neverland după insula magică din povestea pentru copii “Peter Pan”. Proprietatea a fost percheziționată de anchetatori în 2003, după ce Michael Jackson a fost acuzat că a molestat sexual copii pe care îi găzduia în casa sa. Poliția a găsit apoi acolo o întreagă colecție de imagini pornografice cu copii. Jackson a fost achitat în 2005.

Un documentar lansat de HBO în 2019, “Leaving Neverland”, a readus în discuție aceste acuzații. Documentarul relatează mărturiile a doi bărbați care susțin că au fost abuzați sexual de Michael Jackson atunci când erau copii. Moștenitorii lui Michael Jackson, care au negat acuzațiile, au dat în judecată HBO și au cerut daune de peste 100 de milioane de dolari. 

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei intoxicații cu propofol, un anestezic puternic pe care îl folosea ca somnifer. Medicul său personal, Conrad Murray, a fost condamnat pentru omucidere involuntară, la patru ani de închisoare. A fost eliberat în octombrie 2013, după ce efectuase aproape doi ani din pedeapsă. 

CITEȘTE ȘI: Brandul Louis Vuitton, ironizat după ce a scos la vânzare zmeie de 10.000 de dolari

FOTO: Profimedia