David Guetta spune că ar fi “absolut corect” ca accesul în festivaluri să depindă de vaccinare

De: Ana Obretin / 03.02.2021, 11:40
David Guetta spune că ar fi “absolut corect” ca accesul în festivaluri să depindă de vaccinare

Într-o perioadă în care industria muzicii live este grav afectată de pandemie, celebrul DJ francez David Guetta a spus că “ar fi corect” ca accesul în festivaluri să fie rezervat celor vaccinați anti-SARS-CoV-2. 

Guetta, în vârstă de 53 de ani, care a declarat că a primit deja prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech, și-a îndemnat fanii să se vaccineze, însă spune că înțelege și respectă faptul că aceasta este o decizie personală. 

„Cred că este absolut corect. Oamenii au dreptul să nu se vaccineze, dar nu pot impune altor persoane riscul de a le îmbolnăvi”, a declarat acesta, marți, pentru ReutersEl a mai spus că ar fi corect și ca orașele și țările să interzică accesul celor care nu se vaccinează. 

La nivel global, peste 103 milioane de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 și mai mult de 2,2 milioane de oameni au murit. 

Franța este una dintre cele mai afectate țări din Europa și din lume, însă oamenii sunt printre cei mai sceptici în ceea ce privește vaccinurile, sondajele de opinie arătând că mai puțin de jumătate din populație intenționează să se imunizeze. 

Cunoscut pentru colaborări de aproape două decenii cu artiști precum Snoop Dogg și Kid Cudi, Guetta a spus că speră ca pandemia să ia sfârșit  în acest an, unul „teribil pentru industrie”, și că, în 2022, va avea loc „cea mai mare petrecere” din istorie. „Oamenii se simt frustrați de atât de mult timp. Când vor putea să se întâlnească și să petreacă împreună, va fi incredibil”, a spus acesta. De îndată ce concertele și festivalurile se vor relua, Guetta plănuiește să plece într-un turneu „non-stop”.

„Mi-au lipsit atât de mult spectacolele mele”

Sâmbătă, Guetta va transmite un concert în streaming de pe celebrul hotel Burj Al Arab din Dubai. Evenimentul este unul caritabil, în sprijinul UNICEF și organizației Dubai Cares, parte a inițiativei sale „United at Home”. 

CITEȘTE ȘI: David Guetta transformă heliportul de pe Burj Al Arab din Dubai în scenă de concert

Foto: Profimedia Images