„Dawn Breaks Behind the Eyes”, desemnat cel mai bun film la Dracula Festival

De: Ana Obretin / 18.10.2021, 14:59

Lungmetrajul „Dawn Breaks Behind the Eyes”, regizat de Kevin Kopacka, a primit Dracula Trophy la Dracula Film Festival 2021.

Câștigătorii premiilor oferite în cele patru secțiuni competiționale au fost anunțați la gala celei de-a 9-a ediții a festivalului de film horror și fantastic. Festivalul a avut loc loc în perioada 13 – 17 octombrie și a inclus premiere europene, Q&A-uri cu autori ai filmelor, workshopuri şi mese rotunde. Juriul internațional a fost format din Elena Munoz (Spania) – preşedinte, producătoare al multipremiatului film „Amigo”, de Óscar Martín, care a câştigat Dracula Trophy în 2020, Stuart Jopia (Anglia) – fondatorul festivalului de film The Dead of Night și Claudiu Bleonț (România) – actor, vocea lui Dracula în populara franciză animată „Hotel Transylvania”.

„O superbă prestație actoricească într-o locație excelentă; un film de atmosferă ce te îndeamnă la meditație. O atmosferă gotică datorată luminilor de un roșu regal, albastre și roz care picură pe ecran. Coloana sonoră aparținând Liquid Brain Orchestra completează această capodoperă gotică și o transformă într-un omagiu psihedelic ultra-stilizat adus cinematografiei europene gotice din anii 60/70. O reală celebrare a filmului fantastic!”, a fost motivarea juriului pentru alegerea marelui câștigător.

Juriul a oferit și 2 mențiuni speciale pentru secțiunea de lungmetraje: „On The 3rd Day” (Argentina, 2021), regia Daniel de La Vega, și „Annular Eclipse” (China, 2021), regia Chi Zhang.

Titlul onorific Contele Dracula i-a fost acordat regizorului italian Ruggero Deodato, autorul legendarului film „Cannibal Holocaust”, cunoscut, de asemenea, pentru producțiie fantasy, thriller si SF pe care le-a semnat.

Trofeul „Vladutz”, pentru cel mai bun scurtmetraj românesc, a fost acordat filmului „MIHAIL și ACHIM”, regia Theodor Ioniță (România, 2021). De asemenea, trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional, a plecat în Spania, fiind acordat producţiei „ONE MINUTE”, în regia lui Miguel Alcalde (Spania, 2021)

Juriul competiției de scurtmetraj a fost format din Wanda Hutira, artist grafic, Constantin Ene, director de imagine și Carmen Zmaranda, membru fondator Amural.

Juriul a acordat și două mențiuni speciale, pentru scurtmetrajul românesc „Cântec de leagăn”, regia Paul Mureșan (România, 2020), și pentru scurtmetrajul internațional „Vyraj” (Polonia, 2020), regia Agnieszka Nowosielska.

Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani a fost câştigat de scurtmetrajul „Because She Saw Me”, realizat de echipa formată din Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur din Urlați, județul Prahova.

Toate filmele din finala Dracula Digital pot fi vizionate gratuit pe www.draculadigital.ro

CITEȘTE ȘI: Trilogia horror „Fear Street” are premiera globală pe 2 iulie

Foto: Dracula Film Festival/ Facebook