De 1 Decembrie, Observator va difuza România mea! – o serie de reportaje cu românii  care construiesc un viitor mai bun 

De: Nicoleta Lepădatu / 26.11.2021, 19:47
De 1 Decembrie, Observator va difuza România mea! – o serie de reportaje cu românii  care construiesc un viitor mai bun 

Ziua națională este dedicată, la Observator, oamenilor care contribuie la evoluția României, conform unui comnicat remis Apropo. Telespectatorii vor avea ocazia să vadă România prin ochii celor care o fac mai bună, de la an la an. Cei care construiesc un viitor mai bun. Cei care au rămas, arătând că se poate şi aici. Cei care s-au întors, pentru a face din „acasă” un loc mai bun. Cei care vor să facă din România un loc cunoscut pentru inovaţie. 

Gică Hagi, regele fotbalului românesc, va apărea în reportajele „România mea” din postura omului care construiește viitorul prin sute de copii. O țară întreagă i-a strigat „Hai, România!”. El duce mai departe speranța. “Eu zic că românul e bun, e foarte primitor, poate prea bun, împărțim prea multe, dăm la alții prea mult și nu avem grijă de noi, poate ar trebui să avem grijă mai multă de țara noastră, de noi și să ținem mult mai mult cu România. (…) Am avut un gând, acela de a investi în tineri, cum alții au investit în mine, la fel și eu, la rândul meu, am vrut să investesc în tineri, în copii.” – a declarat Gică Hagi. 

Iulian Stanciu, plecat dintr-un cartier sărac din Ploieşti, a construit un brand românesc de 2 miliarde de euro. Azi dă ceva înapoi – susţine educaţia a sute de copii. Pentru a avea medici foarte buni avem nevoie de educație. Pentru a avea un sistem de justiție foarte bun avem nevoie de educație. Pentru a avea oameni productivi avem nevoie de educație. Pentru a avea antreprenoriat avem nevoie de educație. Toate au la bază educația”, a declarat Iulian Stanciu. 

Cristian Măcelaru, cel mai mare dirijor român contemporan, noul director al Festivalului Enescu, este un alt protagonist al reportajelor „România mea!”. „A te reîntoarce în România nu se poate face numai pe covorul roșu. E foarte important să ne reîntoarcem acasă și să clădim de la zero.” – a declarat Cristian Măcelaru. 

Sorin Bontea, chef-ul care a construit o lume nouă pornind de la o simplă  tigaie, Mirela Ţanc, profesoara care a înţeles că scopul suprem al educaţiei e evoluţia societăţii, Lucian Dorobanțu, medicul care merge curajos pe cărări nebătătorite, Hadi Rahimian, omul care salvează copii care ar muri înainte să se nască și Alina Petrea – unul dintre copiii plecați în Vest, imediat după Revoluție, alături de părinții lor, în căutarea unui trai mai bun, întoarsă în România după ce a studiat, la Ritz, alături de cei mai mari cofetari ai lumii, vorbesc, cu toții, la Observator, despre „România mea!”

Parada militară de 1 Decembrie va fi transmisă într-o ediție specială Observator, Antena 1, la ora 11.00. Repoterii speciali vor prezenta din mijlocul evenimentelor, alături de experți și cele mai importante personaje ale zilei. Tot de 1 Decembrie, la Sport, patru perechi de foști căpitani ai României și copiii lor vorbesc despre cum și-au construit, îngrijit și cultivat “România mea!”, acolo unde sunt ei. Gică și Ianis Hagi, Petre și Răzvan Marin, Gică și Nicholas Popescu, Mircea și Răzvan Lucescu vorbesc în exclusivitate, la Sport. Cu toții spun „Hai, România! În fiecare zi.” și pentru că, în următorii 6 ani, Antena 1 e noua destinație pentru meciurile echipei naționale de fotbal a României. 

Foto: Antena 1

CITEȘTE ȘI: La 28 de ani, Antena 1 invită telespectatorii să spună din nou „Ajut eu!”

Tags: