De 12 ani, un personaj emblematic din „Star Trek” se odihnește printre stele, la propriu

De: Loredana Toma / 28.12.2020, 18:54
De 12 ani, un personaj emblematic din

Cine a spus că după moarte ajungi la stele se pare că a văzut cumva și această opțiune ca fiind posibilă. Cenușa actorului James Doohan, Scotty din serialul original „Star Trek” (1966 – 1969), a fost ascunsă la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) și, timp de 12 ani, nimeni de la NASA nu s-a prins de “excesul de bagaj” de pe avanpost.

Actorul a vrut mereu să meargă în spațiu

James Doohan a decedat în 2005, iar, în 2008, Richard Garriot, proprietarul unei companii de jocuri video și unul dintre primii turiști spațiali din lume, a mers pe ISS pentru a o vizita și a lăsat pe stație și o parte din rămășițele actorului. El a făcut acest lucru pentru a-i îndeplini lui Doohan ultima dorință, aceea de a se “odihni printre stele”.

În mod fabulos, timp de 12 ani, cenușa lui Doohan a „zburat” liniștită prin spațiu, la bordul ISS, fără ca vreun reprezentant NASA să știe. Într-o declarație pentru The Times, Garriot a spus că a primit cenușa de la fiul actorului și a împrăștiat-o pe trei fotografii de-ale lui Doohan pe care, ulterior, le-a laminat și le-a ascuns într-un dosar pe care l-a avut asupra sa în timpul călătoriei pe ISS. Odată ajuns pe stație, a aruncat una dintre fotografii în spațiu, pe a doua a păstrat-o pentru a o returna familiei și pe cea de-a treia a ascuns-o la bordul unuia dintre modulele ISS, unde se pare că ar fi și azi, din ce știe el.

A treia oară a fost cu noroc

Familia actorului a mai încercat să îi ducă cenușa în spațiu de două ori, însă n-a fost cu noroc. De data aceasta, însă, cea mai mare dorință a lui Doohan a fost îndeplinită. “Tata iubea trei lucruri: spațiul, știința și trenurile. Mereu și-a dorit să meargă în spațiu”, a declarat fiul său.

CITEȘTE ȘI: „Wonder Woman 1984”: De ce a vrut regizoarea Patty Jenkins să părăsească franciza

FOTO: Profimedia