De ce a făcut-o să plângă Antonio Banderas pe Salma Hayek

De: Ana Obretin / 16.02.2021, 14:03
De ce a făcut-o să plângă Antonio Banderas pe Salma Hayek

Actrița mexicană Salma Hayek a vorbit într-un interviu recent despre o amintire dureroasă din cariera sa, din timpul filmărilor pentru „Desperado”, când Antonio Banderas a făcut-o să plângă.

În urmă cu 25 de ani, în septembrie 1995, Salma Hayek devenea vedetă internațională datorită rolului unei frumoase bibliotecare, Carolina, căreia El Mariachi (Antonio Banderas) nu îi poate rezista, în timpul călătoriei sale pentru a răzbuna uciderea iubitei.

Era „Desperado”, lungmetraj regizat de Robert Rodriguez, după un scenariu exploziv de Quentin Tarantino. Devenită o noua „bombă latină” la modă, pe atunci debutanta Salma Hayek a fost distribuită la scurt timp după de același regizor în „De la apusul la răsăritul soarelui/ From Dusk Till Dawn”, care avea să-i crească notorietatea.

Într-un interviu recent pentru podcast-ul realizat de cineastul american Dax Shepard, Salma, care este căsătorită cu miliardarul francez François-Henri Pinault, a dezvăluit că a trăit o experiență care a marcat-o profund în timp ce afla, „în 1993, pe platourile ‘Desperado'”, potrivit People. Actrița în vârstă de 54 de ani a povestit că Robert Rodriguez nu a informat-o că va trebui să joace o scenă erotică cu Antonio Banderas.

„Așadar, când a venit timpul să filmez scena respectivă, am început să plâng în hohote. Nu știam dacă aș putea, mi-era teamă”, și-a amintit ea. „Unul dintre lucrurile care m-au speriat cu adevărat a fost să fac asta cu Antonio… Era absolut un gentleman, foarte drăguț și suntem încă prieteni foarte apropiați, dar el era foarte liber. Mi-era teamă că pentru el, filmarea acestei scene nu va însemna mare lucru. Am început să plâng și el mi-a spus: ‘O, Doamne, tu mă faci să mă simt prost’. Am fost atât de jenată încât am continuat să plâng (…). Toată lumea încerca să mă facă să râd”, a explicat starul filmului „Frida”.

Actrița a mai povestit că atât Banderas, cât și Rodriguez au făcut tot posibilul să o liniștească și că regizorul „nu a pus niciodată presiune asupra ei”. Cu toate acestea, experiența i-a rămas gravată în minte. „Nu am putut lăsa prosopul (care o acoperea, n.r.). Toată lumea încerca să mă facă să râd. L-am scos timp de două secunde și am început să plâng din nou. Dar, în cele din urmă, am făcut-o”, a spus Salma, adăugând: „Nu m-am putut abține să nu mă gândesc la tatăl meu și la frații mei. Vor vedea această scenă? Ar fi fost încântați de ea? Vezi, bărbații nu au această problemă. Într-o situație similară, tatăl lor le va spune întotdeauna: ‘Da! El e fiul meu!'”. 

Hayek și Banderas au jucat împreună în alte cinci filme, de la „Desperado”. Anul trecut, ea i-a înmânat International Star Award la Festivalul de Film din Palm Springs (SUA), pentru rolul principal din filmul „Dolor y Gloria”, de Pedro Almodovar.

CITEȘTE ȘI: Salma Hayek produce un serial despre sânii vorbitori ai unei femei, pentru HBO Max 

Salma Hayek, dezvăluri despre foştii iubiţi 

Foto: Profimedia Images