De Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day), adu-ți aminte de Valentin al tău și de-o comedie clasică

De: Loredana Toma / 14.02.2021, 08:58
De Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day), adu-ți aminte de Valentin al tău și de-o comedie clasică

Valentine’ s Day (Ziua Îndrăgostiților), sărbătorită pe 14 februarie, a căpătat, de-a lungul timpului, diverse conotații. Inițial, a fost o sărbătoare a creștinismului occidental, care, ulterior, s-a transformat, prin strategii de marketing bine puse la punct, într-o celebrare a iubirii, cu romantism și cadouri fie simbolice, fie substanțiale, mai ales în era social media, în care oamenii preferă să epateze în fel și chip. Până una alta, într-o zi de duminică pandemică, un lucru este sigur – de Ziua Îndrăgostiților, o comedie clasică va fi oricând binevenită. După o trecere în revistă a Valentine’s Day, avem și câteva sugestii care pot fi o sursă bună de inspirație pentru o stare de spirit pozitivă.

“Adu-ți aminte de Valentin al tău!”

Potrivit legendelor, Valentin a fost un preot creștin care, atunci când împăratul roman Claudiu al II-lea a interzis bărbaților să se mai căsătorească, pentru a-i forța să meargă la luptă ca niște soldați adevărați, a început să oficializeze căsătorii pe ascuns. Când a fost prins, preotului i s-a cerut să renunțe la creștinism și să devină soldat roman, dar, pentru că a refuzat, acesta a fost condamnat la moarte. Deși nu se știu multe despre viața lui Valentin, este de înțeles că acesta celebra iubirea cu fiecare căsătorie pe ascuns pe care o oficializa. Se presupune că ziua execuției ar fi fost 14 februarie, iar acesta, înainte de moarte, a trimis fiecăruia dintre prietenii săi, câte o scrisoare de adio în care scria: “Adu-ți aminte de Valentin al tău!”.

“The Marrying Man” (1991), “Meet The Parents” (2000), “Zoolander” (2001)

De la comedii precum “Blame It On The Bellboy” (1992), “Father of the Bride” (1991) și “Meet The Parents” (2000) la “The Party” (1968) și “Zoolander” (2001), interpretarea actorilor aduce, indubitabil, o stare de bine.

Rolurile pe care Alec Baldwin și Kim Basinger le-au făcut în comedia romantică “The Marrying Man” din 1991 au fost memorabile, iar povestea este cea a unui tânăr care, după petrecerea burlacilor organizată în Las Vegas, ajunge în pat cu o femeie extrem de frumoasă, ce se întâmplă să fie chiar iubita unui gangster periculos. Pentru a-și salva viețile, cei doi anunță că se căsătoresc, iar, de-a lungul filmului, din diverse motive, cei doi se tot căsătoresc. Din distribuție mai fac parte Robert Loggia, Elisabeth Shue, Armand Assante și Paul Reiser, printre alții.

Top 10 sugestii de comedii clasice pe care le poți viziona de Valentine’s Day:

1.    “Blame It On The Bellboy”, de Mark Herman (1992)

2.     “Father Of The Bride”, de Charles Shyer (1991)

3.     “Groundhog Day”, de Harold Ramis (1993)

4.     “The Marrying Man”, de Jerry Rees (1991)

5.      “Meet The Parents”, de Jay Roach (2000)

6.      “Mickey Blue Eyes”, de Kelly Makin (1999)

7.      “The Party”, de Blake Edwards (1968)

8.      “There’s Something About Mary”, de Peter și Bobby Farrelly (1998)

9.       “Turner & Hooch”, de Roger Spottiswoode (1989)

10.    “Zoolander“, de Ben Stiller (2001)

CITEȘTE ȘI: 5 comedii care trebuie văzute! 

Foto: Profimedia Images