Decăderea lui Bruce Willis: De la cel mai bine plătit actor la star de filme pe DVD – UPDATE

De: Adrian Popa / 11.03.2022, 15:18

UPDATE: Declinul carierei lui Bruce Willis poate fi explicat prin faptul că actorul a fost diagnosticat cu afazie. Aceasta este o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.

Articolul inițial:

În ultimii opt ani, Bruce Willis a jucat în 29 de filme, dintre care 23 nu au ajuns în cinematografe. Performanțele recente ale starului, cândva cel mai bine plătit actor de la Hollywood, au fost atât de proaste încât a primit o categorie proprie la Zmeura de Aur/Razzie Awards din acest an. Pentru trofeul „Worst Bruce Willis Performance in a 2021 movie” au concurat opt filme. Toate au fost distribuite în afara cinematografelor, direct pe DVD.

Unul dintre primii oameni care au simțit decăderea lui Willis a fost Sylvester Stallone. El a spus, în 2013, că actorul de filme de acțiune este „lacom și leneș”. Starul din „Rocky” l-a descris astfel pe Willis după ce acesta a refuzat oferta de 3 milioane de dolari pentru a munci trei zile la turnarea filmului „The Expendables 3”. Willis a vrut cu 1 milion de dolari mai mulți bani, iar cei doi nu au bătut palma.

Actorul a încercat să revină în prim plan pe o altă cale. În 2015 a jucat într-o piesă de teatru pe Broadway, „Misery”. Criticii l-au desființat pe actor și au scris că interpretarea lui a fost „lipsită de profunzime” sau „inertă”.

Randal Emmet intră în scenă

După piesa de teatru lucrurile au mers tot mai prost pentru starul din „Die Hard”. Iar o parte din vină o are Randall Emmett, transmite El Pais.

Acesta produce filme ieftine pe bandă rulantă, cu actori prost plătiți, dar cu un nume cunoscut în distribuție. Aici intervin actori precum Bruce Willis, care lucrează câteva zile, apar în doar câteva scene și primesc 1 milion de dolari.

Bruce Willis
Actrița Caitlin Carmichael și producătorul Randall Emmett (Foto: Profimedia Images)

Apoi, imaginea lui Willis este folosită în toate materialele promoționale. Oamenii se gândeasc că filmul nu poate fi chiar atât de prost dacă îl are în distribuție pe marele actor, așa că achiziționează DVD-ul. Ulterior, clienții regretă că nu au dat banii pe altceva.

Actrița Caitlin Carmichael și producătorul Randall Emmett (Foto: Profimedia Images)

Deși i-au distrus cariera, filmele lui Emmett i-au umplut conturile lui Willis. Este exact formula despre care vorbea Stallone: lăcomie și muncă puțină.

Din cele 29 de filme în care a apărut Willis în ultimii opt ani, 20 au fost produse de Emmet. Dintre acestea, 16 au un procent mai mic de 10% de recenzii pozitive pe platforma Rotten Tomatoes.Actorul de filme de acțiune a încasat, însă, cel puțin 20 de milioane de dolari de pe urma lor.

Trailerul filmului „Hard Kill”, în care apare Bruce Willis:

Filmele lui Emmet sunt turnate în câteva săptămâni. O producție cu pretenții la Oscar poate fi pregătită și filmată uneori în câțiva ani.

Bruce Willis nu este singurul fost mare star atras de producător în această schemă. Alți actori faimoși cu probleme financiare, precum John Travolta, Al Pacino sau Robert de Niro, au lucrat de asemenea pentru el.