Desene realizate de Muhammad Ali, vândute la licitație pentru 1 milion de dolari

De: Ana Obretin / 06.10.2021, 15:51
Desene realizate de Muhammad Ali, vândute la licitație pentru 1 milion de dolari

Mai multe desene realizate de regretatul pugilist Muhammad Ali au fost vândute pentru suma totală de aproape 1 milion de dolari la o licitație organizată casa Bonhams la New York.

Multe dintre lucrările sale au depășit de câteva ori estimările inițiale. De exemplu, desenul pe hârtie intitulat „Sting Like a Bee” și realizat în 1978, a fost cea mai căutată lucrare dintre cele 26 de picturi și schițe realizate de fostul campion la categoria grea, scoase la licitație. Estimat la 40.000 – 60.000 de dolari, desenul a fost vândut pentru 425.000 de dolari. 

„A plutit ca un fluture și a înțepat ca o albină!” a fost celebra expresie prin care Muhammad Ali și-a descris stilul de box.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Gestul controversat făcut de un pugilist în timpul unui interviu

Pugilistul Florian Munteanu, în filmul „Borderlands”, alături de Cate Blanchett și Kevin Hart

Pasiunea lui Ali pentru artă a fost mai puțin cunoscută, dar îi plăcea să deseneze ca o modalitate de a se relaxa după o luptă sau antrenament. Unele dintre lucrările scoase la vânzare sunt picturi tradiționale, în timp ce altele sunt schițe mai personale, asemănătoare unor desene animate. O pictură în roșu, alb și albastru, din 1979, pe pânză, cu cuvintele „Te iubesc America”, a fost vândută pentru 150.000 de dolari, în timp ce o schiță din 1967, în stilou, în care compară Islamul cu creștinismul, a fost adjudecată pentru 24.000 de dolari, potrivit Reuters.

Cassius Clay, devenit Muhammad Ali, fost campion mondial la categoria grea, care și-a anunțat convertirea la Islam în 1964, după ce a câștigat titlul pentru prima dată, a murit în 2016, la vârsta de 74 de ani, după o lungă luptă cu boala Parkinson. Lucrările scoase la licitație provin din colecția lui Rodney Hilton Brown, care a colaborat cu Ali la creațiile sale.

CITEȘTE ȘI: Will Smith este Muhammad Ali

Poze de pașaport ale vedetelor

Foto: Profimedia Images