Despăgubiri de 17 milioane de dolari pentru victimele producătorului de film Harvey Weinstein

De: Ana Obretin / 26.01.2021, 12:16
Despăgubiri de 17 milioane de dolari pentru victimele producătorului de film Harvey Weinstein

Un judecător de la o instanță americană a aprobat planul de lichidare al Weinstein Co, în urma căruia mai multe femei care l-au acuzat pe producătorul de film Harvey Weinstein de agresiuni sexuale vor primi despăgubiri totale de 17 milioane de dolari.

Judecătoarea Mary Walrath, de la o instanță din Wilmington, Delaware, a respins apelurile formulate de mai multe femei, parte a unui grup care a cerut acele despăgubiri. Aceasta a menționat că 83% dintre reclamante au dorit închiderea cazului. 

După ce a intrat în faliment în 2018, anul trecut, Weinstein Co și-a vândut activele către grupul Lantern Entertainment, care a devenit ulterior Spyglass Media Group, pentru 289 de milioane de dolari. Falimentul a fost grăbit și de o plângere colectivă împotriva fondatorului companiei, Harvey Weinstein, care, anul trecut, a primit o pedeapsă de 23 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale și viol, în cazul a două femei, potrivit The Guardian.

Peste 80 de femei, printre care staruri de la Hollywood, ca Salma Hayek, Angelina Jolie, Asia Argento, Gwyneth Paltrow, l-au acuzat de agresiuni sexuale pe Harvey Weinstein. Acuzațiile au dus la apariția mișcării Mee Too, care militează pentru combaterea hărțuirii sexuale.

CITEȘTE ȘI: Asia Argento îl acuză de agresiuni sexuale și pe regizorul „The Fast and The Furious” Rob Cohen

Foto: Profimedia Images