Destinatii de vacanta, pentru placerea copiilor

De: Dragos Tanase / 16.08.2011, 09:00
Ma gandesc cu ''groaza'' la ziua in care copiii mei ma vor intreba daca exista Mos Craciun! As putea sa ma balbai, sa le spun adevarul sau sa ii mint, prelungind astfel credinta in mosu' in rosu cu barba alba, dar as putea sa le ofer si dovada ca Mos Craciun primeste scrisorile de la ei si imparte daruri multe la fetite si baieti: Laponia!

Vacanta de iarna… in familie

Laponia este localizata in nordul Europei si se intinde pe teritoriul a patru state: Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia. Majoritatea teritoriului se gaseste la nord de Cercul Polar.

Un sejur complet in Laponia de sapte zile include biletul de avion, cazarea la hotel, vizita la Casa Lui Mos Craciun, cina festiva, dar chiar si imbracamintea termoizolanta. Pretul unui pachet incepe de la 1.500 euro de persoana.

Dragi copii, Mos Craciun va asteapta si la iarna in Laponia!

Dragi copii, Mos Craciun va asteapta si la iarna in Laponia!

Un Craciun in Laponia le asigura celor mici marea intalnire cu Mos Craciun, dar si un frumos brad impodobit. Apoi, se pot juca pe partia de sanius sau pot asista la un spectacol in parcul de distractii in Rovaniemi.

Pentru parinti, exista expeditiile cu husky, dar si pescuitul la copca, intr-o excursie de patru ore. Aici, pot particpia si cei mici, iar o astfel de distractie costa 130 euro.

O alta destinatie turistica ar putea fi in nord-estul Finlandei, acolo unde se afla Parcul National Oulanka, una dintre cele mai frumoase destinatii montane, unde se pot face campinguri, se organizeaza excursii pe munte si se pot afla informatii despre flora si fauna zonei.

Mos Craciun citeste toate scrisoriile copiilor... cuminti!

Mos Craciun citeste toate scrisoriile copiilor… cuminti!

Printre atractiile oferite de aceasta locatie, ca de altfel de intreaga Finlanda, in general, se numara snowshoeing – mers prin zapada cu incaltari special concepute si plimbari cu sania trasa de reni. Numeroasele lacuri ofera privelisti spectaculoase si sunt cautate pentru patinaj, cand vine iarna, si pentru plimbarile cu barca, in anotimpul cald.

Vacanta de vara… in familie

Si pentru ca am adus vorba de anotimpul cald, tocmai atunci copiii isi doresc cel mai mult sa se balaceasca, sa viziteze gradini zoologice, sa incerce carusele ametitoare sau sa intre in parcuri cu pirati. Parcul de distractie Gardaland le poate oferi pe toate la un loc. Acesta se afla in regiunea Verona, in Castelnuovo del Garda si este reprezinta unul dintre parcurile de distractie majore ale Italiei.

Atractiile de aici includ un parc acvatic (Aqua Paradise), o gradina zoologica (Parco Natura Viva), o zona dedicata cinematografiei (Movieland Studio), carusele si spatii tematice de distractie.

Ce poate fi mai frumos decat o vacanta in familie?!

Ce poate fi mai frumos decat o vacanta in familie?!

Una dintre atractiile din Gardaland este Sea Life Aquarium. Acvariul detine peste 30 de zone tematice, cu 5.000 de specii marine, de la rechini pana la caluti de mare. Vizitatorii sunt intampinati de personaje precum pirati sau sirene, iar intrarea costa 15 euro, bilet intreg si 9,5 euro, pentru copiii sub 10 ani.

Familiile care viziteaza parcul au la dispozitie un spatiul amenajat special pentru copii, unde cei mici pot lua masa si unde sunt schimbati. Animalele de companie sunt acceptate in interiorul complexului. Un fapt inedit ar fi acela ca cei mici isi pot aniversa ziua de nastere in acest parc.

ZOO Berlin l-a facut vedeta pe Knut si invers

In data de 5 decembrie 2006 se nastea la ZOO Neumuenster, in Germania, un haios ursulet polar, care a fost, insa, abandonat de mama sa la nastere.

El a fost preluat si crescut de ingrijitorul Thomas Doerflein, dar care a murit in septembrie 2008. Imaginile in care el aparea jucandu-se cu ursuletul in fata multimii de curiosi au facut inconjurul lumii. Atunci, in urma unui concurs, s-a luat decizia ca el sa fie botezat Knut.

In iulie 2009, Gradina Zoologica din Berlin da 600.000 $ pentru achizitionarea ursului polar Knut, care era in proprietatea parcului din Neumuenster.

Simpaticul urs polar Knut de pe tare.ro

Cele doua gradini zoologice au ajuns sa se judece pentru Knut, pentru ca in final Instanta sa impuna aceasta tranzactie.

Gradina zoologica din Berlin a castigat milioane de euro datorita ursului polar Knut, devenind un adevarat fenomen mediatic in Germania si in strainatate, a atras zeci de mii de vizitatori, iar ZOO Berlin a sesizat ocazia si a inregistrat numele acestuia ca marca, lansand apoi pe piata o serie de produse promotionale.

Ursul polar Knut, faimos in toata lumea, a murit in data de 19 martie a.c., la varsta de 4 ani, la gradina zoologica din Berlin, in fata a 600 de vizitatori, cauza decesului fiind o criza de epilepsie, potrivit unui medic neurolog german.

Ultimele clipe de viata ale ursului polar Knut de pe tare.ro

Este adevarat ca fiecare mare oras european detine o gradina zoologica bine pusa la punct, dar ZOO Berlin a devenit, cu ajutorul ursuletului orfan, cea mai cunoscuta dintre ele si, astfel, un punct important de atractie turistica.

Chiar si acum, dupa moartea acestuia, curiozitatea ramane in continuare ridicata pentru ZOO Berlin, deoarece turistii din toata lumea vor sa vada macar unde a trait vedeta polara, mai ales ca acesta va avea si un monument acolo.

Parinti si copii… la mare, la soare

O alta varianta pentru o vacanta in familie, si poate cea mai cautata si accesibila, este mersul la mare. Evident, macar teoretic, cel mai accesibil ar fi litoralul romanesc, dar stim cu totii ca infrastructura pana acolo lasa de dorit, apoi serviciile si preturile ne indeamna uneori sa alegem litoralul altor tari, desi uneori marea e aceeasi (Marea Neagra, in cazul nostru). Cele mai la indemana destinatii sunt Turcia, Grecia si Bulgaria.

Statiunile si diverse lanturi hoteliere pun la dispozitia turistilor, care vin cu familiile, diferite servicii si facilitati: piscine pentru copii, locuri de joaca, miniclub (kids club), aquaparc, playstation, bufet cu fructe si dulciuri pentru copii si mutle altele.

Parinti si copii... la mare, la soare

Parinti si copii… la mare, la soare

Dar si parintii pot alege dintre variantele de relaxare puse la dispozitie: discoteci, baruri, biliard, sali de fitness, sauna, masaj, jacuzzi. De asemenea, se pot practica mai mutle sporturi precum tenis de masa, mini golf, wind surf, canoe, schi nautic, parasailing s.a.

La restaurante, copiii au un loc al lor unde pot manca. Exista scaune speciale pentru copii mici si un meniu conceput pentru acestia. O optiune utila pentru familiile cu copii o reprezinta regimul de masa ultra all inclusive.

Pentru a permite parintilor sa se relaxeze si sa-si faca un program propriu, hotelurile ofera si servicii de babysitting, evident contra cost.

Orase din Europa care atrag ca un magnet copiii

Londra, Anglia

Londra, care se intinde pe 1.500 de kilometri patrati, gazduieste diverse parcuri, muzee, galerii, monumente, pub-uri celebre, cartiere vechi si noi, fun-parcuri, gradini zoologice, strazi intesate de magazine, mall-uri elegante, terase si cafenele. Aici, copiii pana la 12 ani au parte de reduceri sau chiar de gratuitati.

Puncte de atractie:

Muzeul de Jucarii Pollock’s Toy Museum: aici gasiti o colectie impresionanta de jucarii, de la cele din epoca Victoriana, ursuleti de plus si papusi de ceara sau cap de portelan, pana la casute de papusi, marionete, jucarii optice sau mecanice.

In cadrul National Gallery se organizeaza saptamanal, gratuit, ateliere de pictura pentru copiii interesati.

Nu ratati turul Harry Potter din Londra!

Nu ratati turul Harry Potter din Londra!

Turul Harry Potter reprezinta locul unde puteti porni pe urmele micului vrajitor. Timp de doua ore si jumatate, veti avea ocazia sa vedeti Platforma 9 ¾ din gara King’s Cross si casa lui Sirius Black din Grimauld Place. Turul incepe de la statia de metrou Temple, de pe malul Tamisei.

Fermele de animale reprezinta si ele obiective turistice de luat in seama in cadrul unui tur al Londrei. Aici, copiii se pot juca cu animale dintre cele mai diferite, de la lame, rate, porci, oi, capre, cai, ponei, pana la animale mai exotice precum fazani, vulturi sau bufnite albe. De obicei, intrarea in aceste ferme este gratuita, iar activitatile oferite variaza de la ateliere la olarit si cursuri de gradinarit.

Pentru parinti, exista numeroase restaurante si cafenele, dar si piete care vand produse alimentare de la ferma proprie.

Londra

Londra

Pentru mame, Londra ofera cadrul ideal pentru o sesiune de shopping.

Pentru tatii microbisti, e bine de stiut ca stadionul Wembley este deschis si poate fi vizitat.

Nu ratati schimbarea Garzilor din fata Palatului Buckingham, in fiecare dimineata, la ora 11:00! Fix!

Interesant este si Muzeul Figurilor de Ceara, Madame Tussaud, Turnul Londrei, Big Bang-ul, London Eye sau Palatul Westminster.

Viena, Austria

Viena, una dintre cele mai frumoase capitale europene, este un oras romantic, al valsului si al delicateselor de cofetarie, al culturii, dar si al spatiilor verzi, deschise pentru public.

Si cand spui spatiu verde, automat te duci cu gandul la marele parc Prater, un loc de vis atat pentru copii, cat si pentru parinti. Aici, copiii se pot bucura de terenuri de mini-golf, de carusel, roti centrifuge, trenulete, trambuline.

Printre marile puncte de atractie se numara Castelul Bantuit in care fantomele si monstrii apar pe neasteptate, topoganul cu apa in care aluneci de la aproximativ 15 m intr-o ceasca uriasa.

Viena e frumoasa atat vara...

Viena e frumoasa atat vara…

Roata Gigantica ofera o panorama extraordinara asupra Vienei, iar Blue Planet este recomandat in special daca copiii vor sa afle cat mai multe despre lumea dinozaurilor.

Pentru cei mai mici, exista si un frumos tinut de basm, unde ei strabat parcul intr-un trenulet Liliputan, descoperind frumusetea unui castel suspendat, labirinturi intortocheate, topogane, carusele mici si un planetarium.

Revenind la parinti, Palatul Schonbrunn este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale orasului. Ramai placut surprins de tema barocului ce se imbina cu liniaritatea aleilor si simetria arborilor cu coroana patrata care le marginesc, ca un adevarat zid de verdeata.

[...] cat si iarna

[…] cat si iarna!

Si centrul orasului Viena este fabulos, dezvaluind adevarate comori arhitecturale, precum palatul si gradinile Hofburg, cu statuile lui Mozart si Goethe, Mausoleul Imperial, cladirea Parlamentului, Teatrul National si Primaria in stil gotic.

Si aici se poate face shopping, aviz amatoarelor, iar in ceea ii priveste pe tatici… acestia pot consuma si compara diversele sortimente de bere nefiltrata.

Paris, Franta

Parisul este un oras care satisface dorintele si placerile intregii familii, avand mai multe puncte de atractie:

– Turnul Eiffel, simbolul orasului. Pentru a evita aglomeratia, vizitati acest obiectiv dimineata sau seara.

– Arcul de Triumf

– Muzeul Louvre

– Gradinile Tuileries

– Catedrala MontMartre

– Opera Garnier.

– Disneyland

Dupa-amiaza, puteti face o plimbare cu vaporasul pe Sena.

Turnul Eiffel din Paris

Turnul Eiffel din Paris, o atractie majora pentru turisti

Locul ideal pentru shopping? Evident, marele si celebrul bulevard Champ Elysees, flacant cu magazine de lux, cafenele, restaurante si bani. Pentru copii, este un adevarat paradis al jucariilor, hainutelor si al diferitelor accesorii.

Taticii pot opta pentru un restaurant sau pentru un centru de degustare a vinurilor frantuzesti.

Disneyland-mania

Este aproape logic ca, odata ajunsi la Paris, nu puteti rata celebrul parc de distractii Disneyland!

Primul parc Disney s-a deschis in 1955, in California, apoi au urmat, in 1971, Disney World Florida, iar in 1983 parcul de distractii din Tokyo, fiind primul Disneyland deschis in afara Statelor Unite.

In Europa, Mickey Mouse a venit la Paris, in 1992, odata cu parcul tematic care se intinde pe o suprafata de aproximativ 2.000 de hectare. Ultimul oras pe lista Disneyland este Hong Kong, unde a fost inaugurat in 2005 si a reusit sa adune, anul trecut, aproape sase milioane de vizitatori.

Poftiti la Disneyland, bucuria oricarui copil!

Poftiti la Disneyland, bucuria oricarui copil!

72 milioane de vizitatori atrag, anual, cele cinci parcuri Disneyland din lume. Cea mai cautata locatie este Disneyland Tokyo, pe acolo trecand, numai in 2008, peste 25 milioane de turisti.

Grupul american Disney a demarat, in primavara acestui an, lucrarile de constructie a primului parc de distractii Disney din China continentala, la Shanghai.

Evident ca puteti vizita orice parc Disneyland din lumea asta, dar pentru ca cel mai apropiat parc de aceste gen de tara noastra este cel din Paris, ne vom ocupa mai mult de acesta.

Disneyland Resort din Paris este o destinatie de vacanta aproape obligatorie. Parcul cuprinde trei parcuri tematice:

– Disney Village

– Disneyland Park

– Walt Disney Studios

Disneyland Paris – prezentare de pe tare.ro

Copiii vor intalni aici personajele preferate din desenele animate ale lui Walter Disney, precum Peter Pan, Capitanul Hook, Mickey Mouse, Alba ca zapada, Bambi, Pluto, Donalt Duck, Robinson Crusoe si piratii din Caraibe, Chip & Dale sau o pot vedea pe Alice in Tara Minunilor.

Copiii pot explora Castelul Frumoasei din Padurea Adormita, se vor distra copios in cupele gigantice de ceai ale lui Mad Hutter si vor putea face cunostinta cu Dumbo, elefantul zburator sau cu Pinnochio.

Se poate face un popas in Vestul Salbatic, unde copiii calatoresc cu trenul in cautarea aurului, vor putea trage cu arcul sau vor putea canta in satul lui Pocahontas.

In Disney Village sunt magazine, restaurante, cinematografe, iar cei mici pot lua masa cu Cenusareasa, Mickey Mouse, Minnie sau Donald ratoiul.

Cum se ajunge la Disneyland Paris

Disneyland Resort este situat la numai 32 de kilometri est de capitala Frantei, Paris, in Marne la Valee.

Infrastructura:

• Aeroportul Charles De Gaulle (25 km)

• Aeroportul din Paris Orly (34km)

• Aeroportul din Paris Beauvais (58km)

Orice copil isi doreste sa mearga macar o data la Disneyland!

Orice copil isi doreste sa mearga macar o data la Disneyland!

Disneyland Paris este situat pe autostrada A4 care uneste Paris de Germania. Daca mergeti cu masina, din Paris, trebuie sa mergeti pe A4 pana la Porte de Bercy.

Se poate ajunge si cu transportul public din Paris pana la Disneyland Paris. Cu RER A spre Marne La Vallee, unde trebuie sa si coborati. De asemenea, exista linii de autobuz direct de la aeroportul Charles de Gaulle. Disneyland Paris are si propria sa statie de TGV.

Preturi bilete Disneyland Paris

Pretul unui bilet de intrare la Disneyland Paris este de 51 de euro pentru o zi, 112 euro pentru doua zile, 139 euro pentru 3 zile.

Exista bilete care includ drumul din Paris si biletul de intrare la Disneyland Paris. Intre 1 aprilie – 31 octombrie, ora de plecare a acestor autobuze cu bilet la Disneyland Paris inclus este 7:45 A.M., iar intre 1 noiembrie – 31 martie de la 8:15 A.M. Pretul unui astfel de bilet este de 81 de euro si include transportul si intrarea la Disneyland Paris.

Hotelul Disneyland este primul hotel Disney situat la intrarea in parc, cu priveliste chiar spre parcul de distractii. Casele de bilete la Disneyland Paris sunt situate sub hotel.

Vezi aici ce alte hoteluri poti sa gasesti langa Disneyland Paris!

Disneyland si in Romania

Si in Romania exista promisiuni pentru construirea unui mare parc de distractii Disneyland, care ar fi primul de acest gen. Daca lucrurile ar fi reale, acesta urmeaza sa se construiasca in partea de vest a Bucurestiului, pe o suprafata de 26 de hectare, in apropierea soselei de centura a Capitalei.

Investitia pentru Bucharest World of Adventures Park este estimata la aproape 140 de milioane de euro, iar ridicarea ei se va intinde pe durata a trei ani, potrivit proiectului prezentat de Impact Developer&Contractor, in luna martie 2011.

Principalele atractii ale parcului ar fi doua montagnes russes, un turn unde vizitatorii vor putea experimenta caderea libera, un planetarium si studiouri de simulare spatiala. La acestea se vor adauga un parc acvatic, atractii acvatice pentru sezonul cald, alaturi de multe alte oportunitati de distractii.

Cam asa ar trebui sa arate Disneyland Romania (proiect)

Cam asa ar trebui sa arate Disneyland Romania (proiect)

De asemenea, parcul va cuprinde si o sala multifunctionala de spectacole, o zona de shopping, precum si un hotel luxos, dupa modelul celor aferente marilor parcuri de distractii din lume, restaurante, un centru de tip outlet, precum si spatii pentru parcare.

Iin toamna anului 2009, doi consilieri municipali PDL si-au anuntat intentia de a construi un parc tip Disneyland, pe 14 hectare de teren. Acestia spuneau ca amplasarea parcului era preconizata fie in apropierea Capitalei, in comuna Mogosoaia, in sectorul 4 al Capitalei, in Parcul Tineretului, langa Sala Polivalenta sau in Padurea Baneasa din Sectorul 1.

Wunderland Kalkar, parcul „nuclear” de distractii „atomice”

Wunderlank Kalkar, din Germania (Renania de Nord-Westfalia), este un parc de distractii atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Exista chiar si un hotel cu 400 de locuri. Unicitatea sa consta in faptul ca parcul a fost dezvoltat intr-un reactor atomic, pe fostul unei centrale nucleare, care n-a functionat niciodata.

Constructia reactorului a fost demarata de Germania, Belgia si Olanda, in anul 1972, insa finalizarea reactorului a fost intarziata din cauza dificultatilor tehnice si a protestatarilor care luptau pentru mediul inconjurator, iar cand a fost terminat, in 1982, autoritatile au decis sa opreasca proiectul.

Wunderland Kalkar, parcul

Wunderland Kalkar, parcul „nuclear”

Un olandez, Hennie van der Most, a sesizat potentialul acestei locatii, abia in 1995, cand a venit in Germania si a vizitat acele locuri.

A platit suma de 3 milioane de marci (1,5 milioane de euro) pe toata centrala nucleara, situate pe malul Rinului, transformand-o intr-un parc de distractii care atrage peste 600.000 de vizitatori, in fiecare an.

Aici, turistii pot incerca leaganul special amenajat in interiorul reactorului, pista de karting si trenulete sau pot manca si bea la restaurantele si terasele aflate in interiorul complexului.

Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar

Pe viitor, pentru a atrage cat mai multi turisti si iarna, sunt prevazute o piscina interioara, un SPA, buticuri, dar și un sat bavarez.

Si pentru ca simt intrebarea pe buzele tuturor… ei bine, nu exista pericolul unei contaminari nucleare, din moment ce aceasta centrala n-a functionat niciodata!

Atractii turistice in Romania: exista, dar lipsesc cu desavarsire

Pe langa litoralul romanesc care e cum e, cele mai cunoscute locuri pentru o balaceala, de exemplu, ar putea fi Water Park din Otopeni si Aqua Magic din Constanta, care se deschid in fiecare an, odata cu debutul sezonului estival, in luna iunie.

Sau puteti merge la munte, pentru ca peisajele din tara noastra, in acest sens, sunt fabuloase, fiind laudate chiar si de putinii turisti straini, care s-au incumetat sa vina la noi. Doar ca, la munte sau la mare, infrastructura este precara, iar serviciile pot fi uneori deficitare si preturile prea mari.

Prezentare Aqua-Magic Mamaia de pe tare.ro

Mare Neagra este plina de alge, iar Delta Dunarii, care ramane totusi un mare punct de atractie, plina de tantari. Puteti merge pe Transfagarasan, dar ii pot lua cu ameteli pe copii…

Nu vrem sa denigram turismul romanesc, dar trebuie sa aveti nervii tari si buzunarele pline, pentru a simti o relaxare in vacanta, cat de cat, in tara noastra!

Orase medievale din Romania: Brasov, Sibiu & Sighisoara

Asadar, daca bugetul sau timpul nu iti permit sa pleci din tara si mai ai si rabdare in trafic, nu ezita sa vizitezi orase medievale precum Sibiu, Sighisoara sau Brasov.

Sibiul s-a schimbat foarte mult, in sens pozitiv, in ultima perioada. Totul a culminat cu anul 2007, atunci cand acest oras a fost Capitala Culturala Europeana, iar primarul Klaus Johannis a facut minuni din Centrul Vechi.

Ca puncte de atractie exista multe muzee, biserici si monumente, dar si Podul Mincinosilor, de pe care erau aruncati oamenii prinsi ca mint… spune legenda!

Podul Mincinosilor din Sibiu

Podul Mincinosilor din Sibiu

Un alt punct de reper turisti este statiunea montana Paltinis, cea mai veche din Romania, fiind inaugurata in anul 1894.

Sighisoara este un oras situat in judetul Mures, in Transilvania. Puteti vizita Turnul cu Ceas sau Turnul Fierarilor, celebra scara acoperita din lemn cu multe trepte si mai ales Centrul Vechi.

Aici, in ultimul sfarsit de saptamana al lunii iulie are loc Festivalul Medieval, care a devenit deja celebru printre turisti. Pe parcursul anului, mai au loc si festivaluri de film, muzica blues sau fanfara.

Biserica Neagra din Piata Sfatului, Brasov

Biserica Neagra din Piata Sfatului, Brasov

In Brasov, vara exista si un parc acvatic, dar iarna partiile de schi sunt cele mai cautate, mai ales in statiunea Poiana Brasov, o alta locatie cautata de turisti. Insa, aici serviciile sunt mai scumpe, asa ca pentru un public premium.

Puncte de atractie:

– Aventura Parc. Aici, copii gasesc opt trasee de dificultate progresiva, se pot da pe tiroliene, se pot catara sau sari, utilizand echipament de protectie.

– Biserica Neagra, o impozanta constructie in stil gotic, cu marimi impresionante.

– Turnul Alb

– Turnul Negru

– Strada Sforii

– Muzeul de etnografie

– Teatrul Dramatic

– Sinagoga Ortodoxa.

– Piata Sfatului; aici gasiti restaurante si terase, dar si locuti tocmai bune pentru fotografii de familie.

Foste atractii turistice, actuale ruine

Orasul american New Orleans si-a revenit miraculous, dupa aproape sase ani de cand uraganul Katrina l-a distrus.

Cu toate acestea, un loc a ramas inca in paragina: Mandria orasului, parcul de distractii tematic „Six Flags” („Cele sase steaguri”) care nu a mai fost niciodata redeschis.

Fostul parc „Six Flags” („Cele sase steaguri”), actual „Zombieland”

Tot ceea ce mai ramas din fostul parc de distractii sunt desenele graffiti care acopera peretii cladirilor si diversele instalatii de agrement vechi si nefunctionale, care pe vremuri animau copiii, si bucatile de fier ruginite si imprastiate, lasate in paragina.

Din acest motiv, jurnalistii britanici l-au numit… „Zombieland”, mai ales ca acum seamana mai mult cu un parc de distractii din Cernobil (ex-URSS), acolo unde a avut loc explozia nucleara din 1986.

In loc de concluzie… cateva sfaturi utile

Asadar, vremurile in care plecai in concediu cu un simplu si singur bagaj in care puneai cateva lucruri si o umbrela, fiind insotit de iubit sau iubita, sunt istorie.

Acum, bagajele sunt mai grele, opririle mai dese, in cazul in care mergi cu masina, iar de odihna nici nu mai poate fi vorba. Motivul il constituie urmasul sau urmasii tai, pe care te-ai hotarat sa nu ii mai lasi la bunici si sa va distrati impreuna, intr-o vacanta de vis.

Ca sa iti usurezi situatia, daca se poate spune asa, tine cont de cateva reguli daca ai ales intre:

calatoria cu avionul: nu este recomandat pentru copiii sub 6 luni, decat in caz de extrema urgenta. Sa nu calatoresti cu bebelusul daca tuseste, este racit sau sufera de infectii ale urechii.

calatoria cu masina: pune copilul in scaunul auto special – chiar daca nu ii face mare placere, macar acolo e in siguranta! Ai grija sa fie hidratat si ar fi indicat sa stea cineva langa el, in spate, ca sa nu se plictiseasca. Ar fi bine sa ii luati in vacanta jucaria preferata. Faceti pauze dese, ca sa il scoateti din scaunel si sa se mai linisteasca.

In general, alegeti o destinatie in care sa se simta si cel mic/cei mici in largul lor, pentru ca schimbarea ambientului poate sa duca la pofta mica de mancare, neliniste, stres si program de somn dat peste cap. Eventual, cautati un hotel cu piscina, loc de joaca, mancare sanatoasa si liniste.

Si inca ceva: nu uitati si o mica trusa medicala, care sa contina un termometru, un antitermic, pansament, rivanol, ser fiziologic, o crema cu factor de protectie, o crema impotriva iritatiilor si o forfecuta.

Scara acoperita din Sighisoara

Scara acoperita din Sighisoara

Important: Pana la varsta de 3 ani nu este indicat ca cel mic sa faca plaja. Totusi, indiferent de varsta copilului, nu il expune la soare in intervalul orar 12:00 – 16:00, iar daca o faci… foloseste o crema solara cu factor de protectie ridicat!

Acestea fiind spuse, nu-mi ramane decat sa va urez vacanta placuta si sa aveti grija de copii!

Apropo de vacanta, nu vrei sa iei si un premiu cu tine? Cauta valiza cu surprize pe Apropo.ro si poti castiga 80 de premii instant si premiul cel mare, un kit de gadgeturi de vacanta!

Click aici pentru detalii!

Dupa ce ai ales destinatia potrivita pentru o vacanta cu ai tai copii si ai aflat regulile din tarile pe care o sa le vizitezi, descopera cele mai periculoase zone din lumea asta, unde ar fi bine sa nu mergi in concediu!