Detalii despre viața lui Amy Winehouse, în documentarul „Reclaiming Amy”, la 10 ani de la moartea artistei

De: Nicoleta Lepădatu / 22.07.2021, 07:09
Detalii despre viața lui Amy Winehouse, în documentarul „Reclaiming Amy

Familia şi prietenii lui Amy Winehouse oferă detalii despre viaţa regretatei cântăreţe britanice într-un documentar care marchează 10 ani de la moartea ei. Acesta cuprinde inclusiv relatări despre ascensiunea sa spre faima mondială şi lupta cu dependenţa.

Narat de mama ei, Janis Winehouse-Collins, documentarul „Reclaiming Amy” include filmări din casa în care Amy Winehouse a crescut, fotografii de familie şi interviuri cu prieteni apropiaţi, care împărtăşesc amintiri, atât din vremurile bune, cât şi din cele mai puţin bune, din viaţa artistei recompensate de şase ori cu premiul Grammy.

Winehouse-Collins, care suferă de scleroză multiplă şi a vorbit foarte rar în public despre fiica ei, împărtăşeşte propria versiune asupra evenimentelor în acest documentar.

Abia acum, privind în urmă, îmi dau seama cât de puţin am înţeles”, spune Janis Winehouse-Collins în documentar. Era predispusă la dependenţă, nu se putea opri. Aceasta este o afecțiune extrem de serioasă”, adaugă mama artistei.

Amy Winehouse, care s-a luptat cu problemele legate de consumul de alcool şi de droguri mare parte din carieră, a murit în urma abuzului de alcool, în locuinţa sa din nordul Londrei, la 23 iulie 2011. Artista avea doar 27 de ani.

Privesc în urmă şi sunt multe lucruri pe care mi-aş dori să le fi făcut altfel”, spune tatăl ei, Mitch Winehouse, care a fost vizat de critici în media cu privire la lupta cântăreţei cu dependenţa.

Nu puteai să-i spui să facă sau să nu facă ceva… nimeni nu o controla pe Amy. Amy era cea care decidea”, adaugă el în documentar.

Filmul, care abordează tema relaţiilor lui Winehouse, bulimia şi tulburările de sănătate mintală cu care se confrunta, detaliază tentativele neputincioase ale familiei şi prietenilor ei de a o ajuta.

În spatele uşilor închise, am încercat cu toţii să ne ocupăm de puterea pe care o avea dependenţa ei”, spune Janis Winehouse-Collins. Pe măsură ce starea ei de sănătate s-a agravat, boala mea a progresat. Nu o puteam ajuta”, precizează ea.

În momentele mai fericite, Janis Winehouse-Collins citeşte rapoartele de evaluare şcolară ale fiicei ei, care notează pasiunea acesteia pentru scenă.

Chiar şi când nu este aici, este aici”, spune Winehouse-Collins în timpul unei vizite la mormântul fiicei sale. Întotdeauna veghează asupra mea”, adaugă ea.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Declaraţii şocante despre moartea lui Amy Winehouse