Un documentar despre Amy Winehouse, lansat de BBC, la 10 ani de la moartea artistei

De: Loredana Toma / 31.03.2021, 14:48
Un documentar despre Amy Winehouse, lansat de BBC, la 10 ani de la moartea artistei

Documentarul “Amy Winehouse: 10 Years On” va fi lansat de BBC pentru a marca zece ani de la decesul starului britanic. Filmul este special pentru că este realizat, în primul rând, din perspectiva mamei artistei, Janis, care consideră că oamenii nu au cunoscut-o niciodată pe Amy așa cum era ea și că poveștile care s-au spus despre cântăreață sunt diferite de cele pe care le cunoaște ea.

“Simt că lumea nu o știe pe adevărata Amy, pe aceea pe care eu am adus-o pe lume și aștept cu nerăbdare șansa de a oferi o înțelegere reală asupra rădăcinilor sale și asupra a ceea ce era ea cu adevărat”, a spus mama ei, potrivit nme.com.

Potrivit unui comunicat emis de BBC, producția cuprinde imagini și informații de la cei care au cunoscut-o îndeaproape pe artistă și care nu au fost făcute niciodată publice. Documentarul este descris ca fiind “o interpretare feminină a vieții și a moștenirii artistei”.

“Amy Winehouse a fost o adevărată legendă muzicală”

Dov Freedman, producător executiv, spune că Amy a fost o adevărată legendă muzicală. “Nu am putea fi mai mândri și mai fericiți să ajutăm la prezentarea poveștii lui Amy, o adevărată legendă muzicală, acum, la zece ani de la moartea sa”, a spus Freedman.

“10 Years On” îi urmează filmului documentar “Amy” (2015), de Asif Kapadia, premiat cu Oscar, pe care tatăl artistei, Mitch Winehouse, l-a criticat pentru modul în care el a fost descris în poveste.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, în 2011, din cauza unei intoxicatii cu alcool. Familia artistei a creat apoi Amy Winehouse Foundation, pentru a sprijini oamenii suferind de dependență de alcool și droguri. Cântăreață de R&B, soul și jazz, a debutat discografic în anul 2003, cu albumul “Frank”, nominalizat la premiul Mercury, iar cel de-al doilea material de studio, “Back to Black”, a fost lansat în octombrie 2006 și a urcat pe pozițiile fruntașe în topurile internaționale, primind multiple discuri de platină. Totodată, albumul i-a adus lui Amy cinci premii Grammy.

CITEȘTE ȘI: Concluzia anchetei: Amy Winehouse a murit din cauza abuzului de alcool

Albumul postum al lui Amy Winehouse, in topul vanzarilor din Marea Britanie

Ultima piesa inregistrata de Amy Winehouse: „Body and Soul” feat. Tony Bennet (Video)

Foto: Profimedia Images