DJ Hardwell revine pe scena de la Untold în această vară

De: Ana Obretin / 29.03.2022, 18:54
DJ Hardwell revine pe scena de la Untold în această vară

Organizatorii Untold anunță noi artiști printre care și DJ Hardwell, care vor ajunge în Cluj-Napoca, în perioada 4-7 august. La cea de-a șaptea ediție a evenimentului, acesta, alături de Alok, Lost Frequencies, Steve Aoki, Vini Vici și mulți alții fac parte din line-up.

DJ Hardwell se întoarce cu Rebels Never Die World Tour

După o pauză de patru ani, timp în care a fost susținut de sutele de mii de fani, Hardwell se întoarce în circuitul de festival. Anul acesta, creatorul stilului big-room house a ales doar patru festivaluri mari din întreaga lume în turneul de revenire, Untold, TML, Ultra si Creamfields, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori. Robert van de Corput, cunoscut ca Hardwell, vine din Olanda și este considerat unul dintre cei mai buni DJi din lume. Doi ani la rând a fost votat lider în Top 100 DJ Mag, este producător, muzician, proprietar de label și unul dintre personajele cheie pe scena muzicii electronice de azi, reușind să creeze rețeta pentru un nou gen în muzica electronică, ,,Big Room House”.

Un maestru al stilului progressive și electro-house, olandezul a lansat în martie 2011 un show radio (Hardwell On Air) difuzat în 25 de țări ale lumii. În același an au apărut succesele ,,Encoded”, piesă care s-a viralizat pe platforma YouTube ajungând la 8,8 milioane de vizualizări – un record pentru o producție EDM, și ,,Zero 76″, colaborarea cu mentorul său Tiesto, cu care a marcat 8,2 milioane de vizualizări.

Din 2013 până în 2018, Hardwell a fost mereu în turnee. În 2017 a fost la Cluj-Napoca, unde a făcut show pe scena principală a festivalului Untold. Un an mai târziu, în septembrie 2018, artistul a luat decizia de a se retrage din circuitul de evenimente și a lansat pe conturile de social media o scrisoare plină de emoție adresată fanilor săi. Single-ul ,,Power”, lansat în acel an, a ajuns la un număr impresionant de ascultări pe platforma Spotify, 94 de milioane. A continuat să producă muzică și în 2020 a lansat un album manifest, ,,The Story Of Hardwell”, o compilație în care a inclus cele mai bune producții proprii.

Scena Galaxy are, la rândul ei, artiști în premieră pentru festival

Printre aceștia se numără germanul Stephan Bodzin, un artist autentic, considerat o figură simbol a stilului techno underground. Supranumită ,,regina hard-techno”, Amelie Lens revine la scena Galaxy, alături de Maceo Plex, Mathame, DJEFF și Mahony. Alți artiști vor fi anunțati în curând.

Scena Alchemy prezintă și în 2022 cele mai cunoscute nume din dubstep, grime, trap, hip-hop, trip-hop: Borgore, Netsky, Malaa, Princess Nokia, Noisia, Dub FX & Woodnote, Sub Focus B2B Wilkinson, Deliric X Silent Strike, Grassu XXL & Guess Who, Macanache, Nane. Stilul trance este celebrat la fiecare ediție a festivalului, iar, anul acesta, scena Fortune va fi gazdă pentru artiști precum Ferry Corsten, Aly & Fila, Giuseppe Ottaviani sau Markus Schulz.

Fanii pot achiziționa abonamente pentru cele 4 zile de festival de pe untold.com, până pe 1 aprilie, la prețuri cuprinse între 149 de euro și 340 de euro plus taxe. Ulterior, prețurile abonamentelor vor crește.

CITEȘTE ȘI: Massive Attack şi-a anulat următoarele concerte din cauza luptei unui membru al trupei cu o „boală gravă”

Foto: Untold